גולש עם פלפלים
תבשיל חורפי כיפי פשוט להכנה
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 6:
- 3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים קלופים וקצוצים
- 3 פלפלים אדומים גדולים קצוצים
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 כפית קימל (לא הכרחי)
- 2 עלי דפנה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל
- 3 עגבניות קצוצות
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 2 כפות חומץ
- 1/3 פלפל חריף ללא גרעינים או קורט פפריקה חריפה או צ'ילי
- 1 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, שריר, צוואר, צלעות) "אדום אדום", חתוך לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצלים 2-3 דקות. מוסיפים פלפלים ושום ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים עגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
ממליחים ומפלפלים את הבשר ומעבירים לסיר. מוסיפים רסק, חומץ, פלפל חריף ובשר ומערבבים. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי תכולת הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית-קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים כשעה נוספת עד שהבשר ותפוחי האדמה רכים. מגישים חם.* רוצים מרק גולש? מוסיפים כמות גדולה יותר של מים (כ 5 ס"מ מעל תכולת הסיר) ומבשלים לפי ההוראות
הכנת? כאן מדרגים