ריבועי טופי אגוזים | השף הלבן

ריבועי טופי אגוזים

עוגה־ממתק שקשה לעמוד בפניה. ההכנה דורשת השקעת זמן, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריבועי טופי אגוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 30:

לבסיס:
  • 2 כפות אגוזי "לוז" מולבנים קלויים
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • 4-3 כפות מים
למלית:
  • 175 גרם חמאת "תנובה", חתוכה לקוביות
  • ½ כוס סוכר דמררה (סוכר קנים חום בהיר)
  • ¾ כוס חלב משומר ממותק (חפשו את אלה שעשויים מחלב ומסוכר בלבד, בלי תוספות שומן צמחי וכימיקלים)
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 200 גרם אגוזי "לוז" מולבנים קלויים (12 דקות בתנור שחומם לחום בינוני)
לציפוי:
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 2 כפיות שמן
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבסיס. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה. טוחנים את האגוזים עם הסוכר במעבד המזון. מוסיפים את השוקולד וממשיכים לעבד בפולסים כדי לרסק את השוקולד לפירורים דקים. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקקאו ומפעילים לכמה שניות כדי לערבב את החומרים. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים מים בכמות שתספיק כדי ליצור פירורי בצק גדולים ולחים. משטחים את הבצק על תחתית התבנית, ואופים במרכז התנור במשך 30 דקות עד שהבצק יבש למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    שמים בסיר חמאה, סוכר, חלב משומר ומייפל. בוחשים מעל להבה נמוכה עד שהחמאה והסוכר נמסים לגמרי. מגביהים מעט את הלהבה ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים לתערובת לבעבע במשך 5 דקות, תוך בחישה איטית מתמדת (כדי שהתחתית לא תיחרך), עד שתחתית התערובת מתחילה להשחים. מסירים מהאש וממשיכים לבחוש עוד דקה או שתיים עד שהתערובת מפסיקה לבעבע. מפזרים את האגוזים הקלויים על הבצק האפוי. יוצקים את תערובת הטופי על האגוזים ועל תחתית הבצק. נעזרים בחוד סכין כדי לפזר את האגוזים באופן אחיד. מצננים עד שהטופי מתייצב ומתקשה מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מכינים את הציפוי. מחממים את השמנת עד לרתיחה עדינה. יוצקים אותה על השוקולדים, משהים דקה וטורפים לתערובת חלקה. בוחשים פנימה את השמן. יוצקים את הציפוי על שכבת הטופי. מכניסים למקרר ל־4 שעות לפחות, עד שהמלית והציפוי מתקשים. מוציאים מהתבנית (עם הנייר), מניחים על קרש חיתוך וחותכים למרובעים בגודל הרצוי בסכין חדה מאוד. מסדרים במגש, מכסים ושומרים במקרר.טיפ: לא חייבים לחפש אגוזי "לוז" מולבנים בחנויות מתמחות. אפשר לקנות אגוזים קלויים (טעמו לפני הקנייה, כדי לוודא שהם טריים!) בחנות הפיצוחים הקרובה. לא נורא אם נותרו עליהם שאריות של קליפה חומה. אם משתמשים באגוזים קלויים, מדלגים על שלב הקלייה בתנור הביתי.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.