עגבניות חרוכות בלאבנה

עגבניות תמר חרוכות וצלויות בתנור ומוגשות על מצע לאבנה. ניגוב טעים במיוחד שיכול לשמש כמנה ראשונה או סלט מפתיע לארוחה חלבית!

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עגבניות חרוכות בלאבנה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 6:

  • 1 גביע (500 גרם) לאבנה אסלית 9% "פיראוס"
  • שמן זית
  • 2 כפות גרגרי שומשום קלויים
  • עלי נענע
לעגבניות החרוכות:
  • 1 ק"ג עגבניות תמר בגודל בינוני חתוכות לרבעים לאורכן
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כפית מלח אטלנטי גרוס דק
  • 1 כפית מחוקה סוכר
  • ½1 כפות חומץ בלסמי
  • 1 שן שום כתושה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 02.

    מטפטפים כף שמן זית על רבעי העגבניות, בוזקים מלח וסוכר ומערבבים בתנועות הקפצה. מסדרים את רבעי העגבניות בתבנית בשכבה אחת. אופים במשך 50-40 דקות עד שהמיצים סביב רבעי העגבניות משחירים וקליפת העגבניות חרוכה (היזהרו לא לייבש את העגבניות יתר על המידה).

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 03.

    מעבירים את העגבניות החרוכות לקערה רדודה (אם רוצים, אפשר להסיר את הקליפות במשיכה), מטפטפים עליהן את החומץ הבלסמי וזורים שום כתוש. מערבבים בזהירות. משהים לספיגת הטעמים. שומרים במקרר עד להגשה.

  • 04.

    להגשה, מחלקים את הלאבנה בין צלחות הגשה אישיות (או מעבירים לצלחת הגשה אחת גדולה), ומורחים אותה בצלחת בתנועת כף סיבובית (כמו חומוס). עורמים עגבניות צלויות במרכז, מטפטפים מעט שמן זית על העגבניות ועל הלאבנה, זורים שומשום קלוי ומעטרים בעלי נענע. מגישים עם קרעי פיתה או לחם לניגוב.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.