מתכון עוף בתנור במילוי בורגול ועדשים | השף הלבן

עוף בתנור במילוי בורגול ועדשים

עוף מרשים שמכינים בקלות. הבורגול סופג את מיצי העוף במהלך הבישול ומקבל טעמים נהדרים

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוף בתנור במילוי בורגול ועדשים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6-8:

  • 1 עוף שלם טרי, עוף תנובה
  • 1/3 כוס +3 כפות רוטב ברביקיו אוליביה
למילוי:
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות בורגול עבה
  • 1 כוס עדשים סנפרוסט
  • 1 כפית בהראט
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

        שמים את העוף בקערה ומורחים ב1/3 כוס רוטב ברביקיו מכל הכיוונים. בחלק החזה מפרידים את העור כך שנוצרים כיסים ובעזרת כפית מזלפים לתוכם רוטב בקביקיו. מכסים ושומרים במקרר ללילה או לפחות לשעה.

  • 02.

        מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מצרפים שום ובורגול, עדשים בהראט ומלח ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומבשלים עד שהמים נספגים. מסירים מהאש ומעבירים 3/4 לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 03.

        מחממים תנור ל 200 מעלות.מוציאים את העוף מהמקרר, מעמידים אותו בקערה כך שפתח המילוי (הטוסיק) כלפי מעלה וממלאים במלית שנותרה במחבת.  מניחים את העוף בתבנית כשהחזה כלפי מטה ומה שנותר מהמילוי מניחים סביבו. מורחים את העוף בשאריות הרוטב, מכסים בנייר אפיה ובנייר כסף ומהדקים היטב לאטימה.

  • 04.

        צולים כשעה. מוציאים ומסירים את הכיסוי, מורחים את העף ב 3 כפות רוטב וצולים (ללא כיסוי) כ-15 דקות נוספות עד השחמה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.