עוגת אגסים ללא גלוטן
עוגה נהדרת, עשירה בטעמים ועסיסית שגם נמנעים מגלוטן יוכלו להנות ממנה. אין לכם אגסים? החליפו אותם בקוביות תפוחים מאודות קלות או בקוביות שזיפים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 12:
- 100 גרם חמאה תנובה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/3-1/2 כוס סוכר לבן
- 2 ביצי תנובה גדולות
- 2 כפות שמנת חמוצה 9% או 15% תנובה או יוגורט 4% תנובה
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1 כף חומץ
- 3/4 כוס שקדים טחונים
- 1/2 כוס קמח טפיוקה
- 1/2 כוס קמח אורז
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 4 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 סמ"ר
- להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים בקערה חמאה ו-2 סוגי סוכר וטורפים לקרם חלק. מוסיפים ביצים וטורפים לקרם אוורירי.
-
02.
מוסיפים שמנת או יוגורט, קינמון, מלח, חומץ ומעבדים לקרם אחיד. מוסיפים קמחים, אבקת אפיה וסודה וטורפים לעיסה אחידה.
-
03.
מוסיפים אגסים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
-
04.
מעבירים את העיסה לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים.
טיימר מופעל
-
05.
מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
06.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים