פאי קרם שקדים ואגסים
פאי קרמי מלא שמשאיר טעם של עוד
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: ליטל ארזי
- 450 גרם בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על האריזה
לקרם השקדים:
- 70 גרם חמאה "תנובה"
- 1/2 כוס אבקת סוכר (70 גרם)
- 3/4 כוס אבקת שקדים (70 גרם)
- 1 כף קורנפלור (10 גרם)
- 1 ביצה
לאגסים:
- 8 אגסים קלופים
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו
- 1 מקל קינמון
- 800 מ"ל מים
- 400 גרם סוכר (2 כוסות)
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הקרם - בעזרת וו גיטרה במיקסר לערבב את החמאה ואבקת הסוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה. להוסיף את הביצה, האבקת שקדים והקורנפלור. להמשיך לעבד עד קבלת מרקם אחיד.
-
02.
הכנת האגסים - להכניס את המים, הסוכר, מקל ווניל וקינמון לתוך סיר. על אש בינונית יש להגיע לרתיחה. להכניס את האגסים ולהמשיך בבישולם עוד כ- 15 דקות. עד שהאגסים מתרככים מעט. לתת להתקרר בתוך הרוטב. לחתוך לחצאים, להוציא את הליבה ולחתוך את האגס דק בצורת מניפה.
טיימר מופעל
-
03.
בצק פריך - לשמן ולקמח את התבניות, להניח את הבצק על התבנית, להדק היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין להוריד את הבצק המיותר. למרוח כ-3 כפות קרם שקדים על הטארט, ומעל לסדר את חצאי אגסים. לאפות כ-50 דקות על 170, עד שהטארט זהוב מלמעלה
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים