כתף טלה בסיידר תפוחים | השף הלבן

כתף טלה בסיידר תפוחים

כתף טלה שהושרתה בסיידר תפוחים ובדבש ובושלה ברוטב עשיר. מנה עיקרית טעימה מאוד וחגיגית, שאפשר להכין מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כתף טלה בסיידר תפוחים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 6-8:

  • 2-1.5 ק"ג כתף טלה "אדום אדום"
להשריה:
  • 1 בקבוק (330 מ"ל) סיידר תפוחים
  • 3 כפות דבש
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
לבישול:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים
  • 2 גזרים גדולים - קלופים, חצויים לאורכם ופרוסים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • ⅓ כוס (40 גרם) קמח
  • 3-2 כוסות יין אדום (אפשר מתוק או יבש)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מחוקה קורנית (טימין) מיובשת
  • דבש נוסף לפי הטעם
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כתף הטלה בשקית ניילון עבה גדולה. מערבבים יחד את חומרי ההשריה ויוצקים על הכתף. מוציאים את האוויר מהשקית וסוגרים היטב. משהים להשריה במקרר למשך שעתיים לפחות - רצוי למשך לילה שלם.

  • 02.

    מוציאים את נתח הטלה מנוזלי ההשריה ומייבשים היטב במגבות נייר. שומרים את נוזלי ההשריה. מחממים את כף השמן בסיר גדול (רצוי בעל ציפוי מונע הדבקות), ומכניסים לתוכו את כתף הטלה - צד השומן כלפי מטה. מטגנים מעל להבה בינונית במשך 5 דקות עד שמעטה השומן משחים. הופכים ומטגנים במשך 5 דקות נוספות. מוציאים את הבשר לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים לשומן שבסיר את הירקות, ומטגנים תוך ערבוב במשך 10 דקות עד שהם מתרככים ומזהיבים מעט. מחזירים את נתח הטלה לסיר - צד השומן כלפי מעלה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    שמים את הקמח בקערה. מוסיפים כוס יין בהדרגה, ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים עוד כוס יין, את נוזלי ההשריה, פפריקה וקורנית ומערבבים. מוסיפים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מדללים אותו ביין נוסף. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעתיים (הרוטב יקבל צבע שחום במהלך הבישול הממושך). מערבבים מדי פעם. הופכים את נתח הטלה. טועמים את הרוטב - מוסיפים עוד דבש אם יש צורך (הכמות תלויה במתיקות היין) ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים במשך שעה נוספת. לפני ההגשה מעבירים את הכתף לכלי הגשה ויוצקים עליה את הרוטב.הערה: אפשר להגיש לשולחן את הנתח השלם או לפרוס את הבשר לפני ההגשה ולחמם את הפרוסות ברוטב.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.