אגינרופיטה - פאי ארטישוק ופטה כבשים | השף הלבן

אגינרופיטה – פאי ארטישוק ופטה כבשים

מילוי לא שגרתי לעלי פילו פריכים: שילוב של יוגורט פטה וארטישוק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אגינרופיטה - פאי ארטישוק ופטה כבשים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל10-12:

  • 250 גרם גבינת פטה כבשים 20% פיראוס
  • 2 מיכלים (300 גרם) יוגורט עיזים BIO "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 חבילת פילו
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 שקית (400 גרם) לבבות ארטישוק סנפרוסט פרוסים
  • להגשה: חופן בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים פטה, יוגורט, ביצים, שמיר ושום במעבד מזון ומעבדים לקרם אחיד (לא חייב להיות חלק לגמרי). מוסיפים בצל ירוק ומערבבים ידנית.

  • 02.

    משמנים 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, מברישים בשמן ומניחים עליו עלה נוסף. חוזרים על פעולת ההברשה והנחת עלה נוסף עד שמתקבלת ערימה של 6 עלים. מכינים באותה צורה ערימה שניה של 6 עלי פילו.

  • 03.

    מעבירים כל ערימת פילו לתבנית כך ששולי הפילו יוצאים מגבולות התבנית. יוצקים לכל אחת מחצית מתערובת הגבינה ומפזרים מחצית מהארטישוקים ומהבצל ירוק. מכניסים את השוליים פנימה ומברישים אותם בשמן זית. אופים כ 40  דקות עד שהמילוי מתייצב והמאפים משחימים. בוזקים בצל ירוק ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)