מליצנוסלטה - ניגוב חציל קלוי ולאבנה | השף הלבן

מליצנוסלטה – ניגוב חציל קלוי ולאבנה

חציל קלוי וגבינה הם שילוב בלקני קלאסי. עם לבנה חמצמצה מתקבל ניגוב כיפי או מילוי לפיתה או כריך

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מליצנוסלטה - ניגוב חציל קלוי ולאבנה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 מיכל לאבנה 5% או 9% פיראוס
  • להגשה: שמן זית, 2 כפות בצל סגול קצוץ דק, פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חציל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מנקבים את החציל במזלג ומניחים אותו על תחתית התנור. אופים 20-30 דקות (תלוי בגודל החציל), הופכים ואופים עוד 15-20 דקות עד שבשרו רך. מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בו.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    קולפים את החציל, מעבירים את בשרו לקערה ומועכים במזלג. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים שמן זית ומערבבים. מוסיפים לאבנה ומערבבים לקרם לא אחיד כך שרואים חציל ולאבנה.

  • 03.

    מעבירים לקערית הגשה, מזלפים שמן זית וזורים בצל סגול ופטרוזיליה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.