קולוטיקטייה טיגניטה
מנה ראשונה או נשנוש מעולה. נמנעים מטיגון? צלו את הקישואים בתנור עם קצת מלח, פלפל ושמן זית והגישו כמו במתכון – עם פטה עיזים מפוררת, עגבניות מגוררות ואורגנו.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 1/2 כוס קמח
- 3-4 זוקיני או קישואים פרוסים לאורכם לפרוסות של 1/2 ס"מ
- קורט מלח
- 150 גרם פטה עיזים 16% או פטה כבשים 5% פיראוס מפוררת
- 2 עגבניות מגוררות גס
- בצל ירוק קצוץ או אורגנו טרי קצוץ
- שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הקמח בצלחת רחבה. בוזקים על פרוסות הקישואים מעט מלח. ממתינים כמה דקות שיתחילו להגיר נוזלים וטובלים בקמח משני הצדדים.
-
02.
מחממים שמן חצי עמוק (1 ס"מ שמן) ומטגנים את פרוסות הקישואים משני הצדדים 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את פרוסות הקישואים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פטה, עגבניות מגוררות ובצל ירוק או אורגנו טרי ומגישים.* למנה ללא גלוטן החליפו את הקמח בקמח תירס דק להכנה מהירה
הכנת? כאן מדרגים