קליצוניה – מאפה מתוק ממולא גבינה
מעין מיני פאי גבינה אישי עם ארומת תפוז ומילוי קרמי נהדר של גבינה בסגנון יוגורט יווני (שמתפקד מעולה גם כמילוי לאוזני המן..)

המרכיבים ל 32 יחידות:
- לבצק:
 - 1/2 כוס שמן זית עדין
 - 1/2 כוס יוגורט 3% תנובה
 - 1/2 ביצה טרופה
 - 1/4 כוס מיץ תפוזים
 - 1 כפית תמצית וניל
 - 1 כפית קליפת לימון או קליפת תפוז מגוררת
 - 1/2 כוס סוכר
 - 1/2 ק"ג (1/2 3 כוסות+1 כף) קמח
 - 2 כפיות אבקת אפיה
 - קורט מלח
 
- 2 מיכלים גבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני 25% "פיראוס"
 - 1/3 כוס סוכר
 - 1/2 כפית קינמון
 - 1 כף קמח
 - להברשה: 1/2 ביצה טרופה עם 1 כף מים
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מכינים את הבצק: טורפים שמן, יוגורט, ביצה, מיץ, וניל, קליפת לימון או תפוז וסוכר. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לבצק אחיד. מניחים ל 30 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								02.
								
בנתיים טורפים את מרכיבי המילו.
 - 
								03.
								
מחממים תנור ל 180 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קורצן קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. שמים בכל עיגול כפית גדושה מילוי ומהדקים סביב את השוליים ב-6 נקודות כך שנוצרת "גדר" סביב מילוי הגבינה.
 - 
								04.
								
שמים את הקליצוניות בתבנית ואופים 25 דקות עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים. אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר וקינמון.
טיימר מופעל
 
									

