קליצוניה – מאפה מתוק ממולא גבינה
מעין מיני פאי גבינה אישי עם ארומת תפוז ומילוי קרמי נהדר של גבינה בסגנון יוגורט יווני (שמתפקד מעולה גם כמילוי לאוזני המן..)

המרכיבים ל 32 יחידות:
- לבצק:
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 1/2 כוס יוגורט 3% תנובה
- 1/2 ביצה טרופה
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון או קליפת תפוז מגוררת
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 ק"ג (1/2 3 כוסות+1 כף) קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- קורט מלח
- 2 מיכלים גבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני 25% "פיראוס"
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כף קמח
- להברשה: 1/2 ביצה טרופה עם 1 כף מים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: טורפים שמן, יוגורט, ביצה, מיץ, וניל, קליפת לימון או תפוז וסוכר. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לבצק אחיד. מניחים ל 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
בנתיים טורפים את מרכיבי המילו.
-
03.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קורצן קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. שמים בכל עיגול כפית גדושה מילוי ומהדקים סביב את השוליים ב-6 נקודות כך שנוצרת "גדר" סביב מילוי הגבינה.
-
04.
שמים את הקליצוניות בתבנית ואופים 25 דקות עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים. אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר וקינמון.
טיימר מופעל