פאי רועים – תבשיל ירקות שורש, פטריות וטופו מכוסה פירה בטטה מושחם בתנור
גרסה טבעונית מלאת דברים טובים לשפרדס פאי האנגלי
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף, קצוץ
- 1 כרישה, החלק הלבן, חצויה לאורך ופרוסה
- 2 ענפי סלרי קצוצים
- 1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום
- 1 כוס פטריות קצוצות
- 1 כפית עלי תימין
- 2-3 עלי מרווה קצוצים
- מלח, פלפל
- 1 חבילת טופו תנובה טבעי, חתוך לקוביות קטנות
- לכיסוי:
- 2 בטטות גדולות מאודות או אפיות או מבושלות
- 2 + 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית עלי תימין
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל וכרישה 4-5 דקות עד שקיפות. מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים 4-5 דקות עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים שום, פטריות, תימין, מרווה, מלח ופלפל ומטגנים 4-5 דקות נוספות עד שהפטריות מגירות נוזלים.
טיימר מופעל
-
02.
מצרפים טופו ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים והטופו סופג טעמים. בודקים שהגזר והסלרי רכים, אם לא - מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות עד שהם מתרככים. אם הירקות מתחילים להיחרך מוסיפים מעט מים.
טיימר מופעל
-
03.
מועכים את הבטטות במועך תפוחי אדמה לפירה ומערבבים עם שמן זית, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
-
04.
משמנים תבנית או תבניות אישיות ומחממים תנור ל 200 מעלות. מחלקים בין התבניות את מילוי הטופו. עורמים עליו פירה בטטה, מזלפים מעט שמן ומפזרים עלי תימין ואופים כ 35 דקות עד שהמאפה יציב ומזהיב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים