פאי רועים - תבשיל ירקות מכוסה פירה בטטה בתנור | השף הלבן

פאי רועים – תבשיל ירקות שורש, פטריות וטופו מכוסה פירה בטטה מושחם בתנור

גרסה טבעונית מלאת דברים טובים לשפרדס פאי האנגלי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי רועים - תבשיל ירקות שורש, פטריות וטופו מכוסה פירה בטטה מושחם בתנור
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף, קצוץ
  • 1 כרישה, החלק הלבן, חצויה לאורך ופרוסה
  • 2 ענפי סלרי קצוצים
  • 1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס פטריות קצוצות
  • 1 כפית עלי תימין
  • 2-3 עלי מרווה קצוצים
  • מלח, פלפל
  • 1 חבילת טופו תנובה טבעי, חתוך לקוביות קטנות
  • לכיסוי:
  • 2 בטטות גדולות מאודות או אפיות או מבושלות
  • 2 + 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית עלי תימין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל וכרישה 4-5 דקות עד שקיפות. מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים 4-5 דקות עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים שום, פטריות, תימין, מרווה, מלח ופלפל ומטגנים 4-5 דקות נוספות עד שהפטריות מגירות נוזלים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מצרפים טופו ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים והטופו סופג טעמים. בודקים שהגזר והסלרי רכים, אם לא - מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות עד שהם מתרככים. אם הירקות מתחילים להיחרך מוסיפים מעט מים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מועכים את הבטטות במועך תפוחי אדמה לפירה ומערבבים עם שמן זית, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

  • 04.

    משמנים תבנית או תבניות אישיות ומחממים תנור ל 200 מעלות. מחלקים בין התבניות את מילוי הטופו. עורמים עליו פירה בטטה, מזלפים מעט שמן ומפזרים עלי תימין ואופים כ 35 דקות עד שהמאפה יציב ומזהיב.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.