עוגת דובדבנים ושוקולד לבן | השף הלבן

עוגת דובדבנים ושוקולד לבן

עוגה קלילה משובצת דובדבנים טריים במעטפת גנאש שוקולד לבן, שמתמוסס לתוך תערובת העוגה במהלך האפייה. סוכר הדמררה יוצר מעטה מבריק על פני העוגה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דובדבנים ושוקולד לבן
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל15:

  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון ליים (או מחצי לימון)
  • 3 ביצים גדולות טרופות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • 30 דובדבנים מגולענים
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • להגשה: קרם פרש "השף הלבן" או שמנת חמוצה 27% בטעם של פעם ודובדבנים טריים
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20x25 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    כמה שעות (שלוש שעות עד יממה) לפני הכנת העוגה מכינים את גנאש השוקולד הלבן. ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת במיקרוגל או מעל אדים. טורפים לתערובת חלקה ומקררים עד שהתערובת מתייצבת. בעזרת 2 כפיות צרים 30 גושים מעוגלים של גנאש, מניחים אותם בצלחת גדולה ומכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות.

  • 02.

    מכינים את העוגה. מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות בתוכנית טורבו; 180 מעלות בחום עליון־תחתון) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי. משמנים תבנית מלבנית 20x25 ס"מ (אני השתמשתי בתבנית פאי מלבנית בעלת תחתית מתפרקת).

  • 03.

    מערבלים יחד חמאה, סוכר, וניל וקליפת ליים במשך 2 דקות. מוסיפים ביצים, קמח מנופה עם אבקת אפייה ועם קורנפלור ומיץ ליים. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומיישרים את פניה. מסדרים את גושי הגנאש הקפואים על העוגה ב־6 שורות ישרות במרחקים שווים, ומשקיעים אותם קצת לתוך תערובת העוגה. ומניחים דובדבן על כל גוש גנאש. זורים למעלה את סוכר הדמררה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור החמה ואופים במשך 35 דקות או עד שפני העוגה זהובים ומרכזה יציב למגע. מצננים. מחלצים את העוגה מהתבנית, פורסים ומגישים עם קרם פרש ועם דובדבנים טריים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)