קולוקיטופיתה – פשטידת קישואים ובולגרית
היוונים אלופי הפשטידות והשילוב של ירקות עם פתיתי בולגרית תמיד מוצלח. דוגמא מצוינת זו הפשטידה הזו שמשלבת זוקיני ובולגרית
המרכיבים ל10:
- 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 ק"ג (כ-8 יחידות) זוקיני (קישואים עם קליפה ירוקה כהה) מגוררים גס
- 1 כוס בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) קצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3-4 כפות שמיר קצוץ או נענע קצוצה (לא הכרחי)
- 3 ביצים טרופות
- 1/2 כפית מלח ופלפל
- 1 מיכל (220 גרם) פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
- 2 כפות סולת או פירורי לחם
- לזריה: שומשום או קצח
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
סוחטים את הזוקיני בעזרת כפות הידיים (בכל פעם חופן) או בעזרת מגבת כותנה נקייה (שמים במרכזה את הזוקיני המגורר, מגלגלים וסוחטים) ומעבירים לקערה. מוסיפים את מרכיבי המילוי למעט סולת או פירורי לחם ומערבבים היטב עד פיזור אחיד. מוסיפים סולת או פירורי לחם ומערבבים.
-
03.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בשמן. מניחים עליו עלה פילו נוסף ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עד שיש ערימה של 6 עלי פילו מוברשים בשמן בניהם. מניחים את ערימת העלים בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות כך ששולי העלים יוצאים מגבולות התבנית. מכינים ערימה דומה עם 6 עלי הפילו הנותרים.
-
04.
שמים את מילוי הזוקיני בתבנית על עלי הפילו ומכסים בערימה השניה. מהדקים ומגלגלים יחד את שולי שתי ערימות הפילו (אם יש יותר מידי עודפים של פילו גוזרים או חותכים חלק מהשוליים), מברישים בשמן זית ובוזקים שומשום, קצח או פרג. בעזרת סכין חדה חורצים את ערימת הפילו העליונה בקווי שתי וערב (כדי לתת לאדים מהמילוי לצאת ולהקל על החיתוך בהגשה).
-
05.
אופים כ 50 דקות עד שהמאפה שחום היטב ומילוי הזוקיני רך. מגישים חם.
טיימר מופעל