ריזוטו פסטו וארטישוק - מנה קרמית ומרעננת! | השף הלבן

ריזוטו פסטו וארטישוק טבעוני

מנת ריזוטו טבעונית מנצחת – גם קרמית בזכות משקה הסויה וגם מרעננת בזכות השילוב של הבזיליקום, הלימון והארטישוק!

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ריזוטו פסטו וארטישוק טבעוני
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 4 כפות גדושות פסטו
  • 1 כוס אורז עגול שטוף ומסונן
  • מלח, פלפל
  • גרידת קליפת לימון מ-1 לימון קטן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כוסות משקה סויה תנובה מועשר
  • 1/2 שקית (200 גרם) תחתיות ארטישוק סנפרוסט, מופשרות, חצויות ופרוסות
לפסטו*:
  • 2 צרורות גדולים של עלי בזיליקום (כ-3 כוסות דחוסות)
  • 3 כפות צנוברים, שקדים או אגוזי מלך
  • 3-4 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה את הבצל כ 5-7 דקות עד שהוא רך ושקוף (לא מזהיבים את הבצל. אם הוא מתחיל להזהיב מנמיכים את להבת הכיריים). מוסיפים פסטו ואורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל וגרידת לימון.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מתחילים להוסיף את המים והחלב לסירוגין ובהדרגה, כ 1/4 כוס מכל אחד מהם בכל פעם. מערבבים מידי פעם. ממשיכים להוסיף כשהנוזלים נספגו עד שמוסיפים את כל הנוזלים והאורז רך. עם הוספת הנוזלים האחרונה מוסיפים את הארטישוק. אם כל הנוזלים הוספו והאורז עדין מעט קשה, מוסיפים עוד מים רותחים ומערבבים. האורז צריך להיות רטוב וקרמי. מזלפים מעט שמן זית ומגישים. * להכנת הפסטו מעבירים את כל המרכיבים למעט שמן הזית למעבד מזון, מפעילים ותוך כדי עבודת המעבד מזלפים את שמן הזית בהדרגה עד קבלת מרקם קרמי לא חלק. מאחסנים במקרר עם כיסוי שמן זית את הכמות לימים הקרובים ואת היתר שומרים בכלים קטנים במקפיא.

הכנת? כאן מדרגים
(5)