פראסופיטה - מאפה פילו במילוי כרישה ופתיתי בולגרית | השף הלבן

פראסופיטה – מאפה פילו במילוי כרישה ופתיתי בולגרית

מילוי מתקתק-מעודן של כרישה ופתיתי בולגרית במעטפת פריכה של עלי פילו

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פראסופיטה - מאפה פילו במילוי כרישה ופתיתי בולגרית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 10-12:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כרישה, החלק הלבן, פרוס דק
  • 1 בצל, קלוף, חצוי ופרוס דק
  • 110 גרם גבינה בולגרית 24% "פיראוס", מפוררת
  • 1/2 כוס יוגורט "פיראוס"
  • 2 ביצים טרופות
  • 1-2 כפות שמיר קצוץ
  • 1/2 כפית מלח, פלפל
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1/3 כוס שמן זית
גודל תבנית: תבנית עגולה 24 או 26

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל כ 5-7 דקות על להבה בינונית (מערבבים מידי פעם. אם מתחיל להחרך מוסיפים 3-4 כפות מים) עד שהם שקופים ורכים. מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מוסיפים בולגרית, יוגורט, ביצים, שמיר, מלח ופלפל ומערבבים.

  • 03.

    משמנים תבנית עגולה ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, מברישים בשמן ומניחים עליו עלה נוסף. חוזרים על פעולת ההברשה והנחת עלה נוסף עד שמתקבלת ערימה של 6 עלים. מכינים באותה צרה ערימה שניה של 6 עלי פילו.

  • 04.

    מעבירים ערימת פילו אחת לתבנית כך ששולי הפילו יוצאים מגבולות התבנית. מעבירים את מילוי הכרישה לתבנית על הפילו. מכסים בערימת הפילו השניה - אוספים בצק למרכז כך שמעט שוליים  של פילו נותרים סביב. מגלגלים ומהדקים את קצוות הפילו העליונות עם התחתונות. מברישים בשמן זית ואופים כ 40  דקות עד שמשחים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.