סלט עדשים עם גבינת גליל-רוקפור | השף הלבן

סלט עדשים

גרסה נפלאה לסלט עדשים עם הפתעות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט עדשים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות
  • 2 בטטות גדולות, קלופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס עלי תרד בייבי או קייל
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים, חצויים
  • 1 חבילה (140 גרם) גבינת גליל-רוקפור תנובה או גבינת פטה פיראוס
לרוטב:
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 2 כפות מייפל או סילאן
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את העדשים כ-13 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהן רכות אבל לא מתפרקות. מסננים.

    טיימר מופעל
    00:13:00
  • 02.

    בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס"מ ומטגנים במחבת עם שמן הזית, תוך ערבובמדי פעם, עד שהן זהובות ורכות. מתבלים במלח.

  • 03.

    מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים.

  • 04.

    שמים בקערה גדולה את העדשים, קוביות הבטטה, עלי התרד והקשיו (או הפקאן).מזלפים 4-3 כפות מהרוטב ומערבבים.

  • 05.

    לפני ההגשה מפוררים על הסלט את גבינתהרוקפור ומגישים.לגיוון: אפשר להוסיף לסלט עלי כוסברה מ-1/2 צרור או 2 ענפי בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.