קדירת טלה, ארטישוק ופול | השף הלבן

קדירת טלה, ארטישוק ופול

את רוב העבודה התנור כבר יעשה! בואו להכין מנה עיקרית חגיגית ועשירה.

מאת: שף חיים כהן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדירת טלה, ארטישוק ופול
צילום: דניאל לילה עיצוב: עמית פרבר

המרכיבים ל6-8:

  • שמן זית לטיגון
לטלה:
  • 1 כתף טלה שלמה או פרוסה לפרוסות עבות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן
  • רוזמרין או טימין
  • לתוספת ארטישוק ופול:
  • 1 שקית ארטישוק סנפרוסט ( 400 גרם)
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 בצל , קצוץ
  • 2 ראשי שום , חצויים
  • 1 כוס יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס מרק עוף או מים
  • 2 כוסות פטרוזיליה , קצוצה
1 שקית פול סנפרוסט ( 800 גרם) , קלוף

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הטלה:

  • 02.

    מורחים את הטלה בשמן ותבלינים, מניחים במקרר לשעה.

  • 03.

    מוציאים את הטלה כחצי שעה לפני ההכנסה לתנור, מניחים בתבנית או בסיר, מכסים בנייר כסף או מכסה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 150 מעלות צלסיוס במשך כ-3 שעות. תוספת ארטישוק ופול:

  • 04.

    משרים את הארטישוק בקערה עם מיץ לימון ומים קרים 10 דקות וחותכים לרבעים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל והארטישוק ומטגנים קלות.

  • 06.

    מוסיפים את השום, היין, המלח, הפלפל, ציר המרק ומחצית מכמות הפטרוזיליה ומבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה .

  • 07.

    מוסיפים את הפול ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    בסיום הבישול מוסיפים את יתרת הפטרוזיליה. להגשה: מסדרים על צלחת הגשה את הטלה, ולצדו את תוספת הארטישוק והפול.

הכנת? כאן מדרגים
(0)