סרדינים ממולאים על מצע במיה
מנת סרדינים מרשימה וחגיגית שתהווה מנת פתיחה מושלמת לארוחת ליל הסדר
							פרווה
							סוג מתכון
						
					
							עד 40 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
													צילום: דניאל לילה
													עיצוב: עמית פרבר
						
					
				
			המרכיבים ל 6:
									לסרדינים:
								
															- 24 סרדינים מפולטים ללא ראש והידרה
- שמן לטיגון
									למלית:
								
															- 1 כוס כוסברה, קצוצה
- 1 כף אריסה
- מיץ מלימון שלם
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה (לא חובה)
- מלח
- 1 כפית קמח
- 100 גרם פילה דג בורי, ללא עור ועצמות, קצוץ דק מאוד
									סלט במיה:
								
															- 1 שקית במיה סנפרוסט (600 גרם), מופשרת
- 1/3 כוס שמן זית
- 5 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
- 1/2 כוס נענע, קצוצה
- מעט פלפל צ'ילי אדום
- מיץ מלימון אחד
- מלח
									גרידת עגבניות:
								
															- 3-4 עגבניות, מרוסקות גס על פומפייה
- 1 שן שום, כתושה
- צרור נענע, קצוצה
- מלח
- מיץ לימון לפי הטעם
הוראות הכנה:
- 
								01.
								לסרדינים: 
- 
								02.
								מערבבים את כל חומרי המלית, מניחים כפית מהמלית על סרדין אחד, מכסים בסרדין נוסף ומהדקים. 
- 
								03.
								מקמחים את הסרדינים משני הצדדים ומטגנים עד הזהבה.לסלט הבמיה: 
- 
								04.
								מבשלים את הבמיה במים רותחים כ- 6 דקות ומייבשים. טיימר מופעל
- 
								05.
								מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והבמיה ומטגנים 6-5 דקות. טיימר מופעל
- 
								06.
								מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.לגרידת העגבניות: 
- 
								07.
								מערבבים את כל החומרים .להגשה:מסדרים את הבמיה על גבי צלחת הגשה, מניחים את הסרדינים ומעליהם יוצקים את גרידת העגבניות. 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						 
									

