עוגיות שקדים | השף הלבן

עוגיות שקדים

עוגיות יפהפיות ולא מתוקות מדי במגוון עיטורים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות שקדים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 60 יחידות:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ¾ כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות מחוקות קורנפלור
  • ⅛ כפית מלח
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 130 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית תמצית שקדים
  • 5 כפות שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
  • ½ כפית סוכר
  • לעיטור: ½ כוס שקדים מולבנים פרוסים או 4 כפות צנוברים או שוקולד־ציפס קטנים
  • 1 כף סוכר לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות) בתוכנית טורבו (אפשר לאפות ב־180 מעלות בחום עליון־תחתון, אבל אז צריך לאפות כל תבנית לחוד). מכינים 3-2 תבניות שטוחות גדולות.

  • 02.

    מכינים את הבצק: מנפים קמח, אבקת סוכר, קורנפלור ומלח למכל של מעבד המזון (או לקערת המיקסר - מערבלים בוו הגיטרה). מוסיפים שקדים, קליפת לימון וחמאה, ומעבדים עד שהתערובת נראית כפירורי לחם עדינים. מוסיפים מיץ לימון, תמציות טעם ו־2 כפות שמנת, וממשיכים לעבד - אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת שמנת - עד שנוצר בצק אחיד. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ולשים ביד לישה קצרה. מחלקים את הבצק לשני חלקים, משטחים כל חלק לדסקית, עוטפים ומכניסים למקרר ל־30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מרדדים כל דסקית בצק בין 2 גיליונות של נייר אפייה (לא מקומחים) לעלה בעובי 4-3 מ"מ, וקורצים עיגולים במקד מסולסל בקוטר 4 ס"מ. מעבירים את העיגולים לתבנית (מרימים אותם בקצה סכין רחבה וגמישה). אין צורך להשאיר רווחים גדולים בין העוגיות - הן כמעט אינן מתפשטות במהלך האפייה. מאחדים את השאריות משני גושי הבצק, לשים שוב, מרדדים וקורצים עוגיות נוספות. ממשיכים עד שכל הבצק נגמר.

  • 04.

    מברישים את עיגולי הבצק בשמנת (3-2 הכפות הנותרות) מעורבבת בחצי כפית סוכר, מפזרים על כל עיגול כמה פרוסות שקדים, צנוברים או שוקולד־צ'יפס, ומהדקים קלות.

  • 05.

    אופים במשך 8 דקות. מסובבים את התבניות ומחליפים מקומות, ואופים במשך 8-6 דקות נוספות, עד שהעוגיות מזהיבות. מכבים את התנור ומשהים את העוגיות בתנור הכבוי למשך 8 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. טעמן של העוגיות משתבח אחרי יום מנוחה בקופסה. טיפ: רוצים להכין עוגיות כריך? מעטרים רק 30 עוגיות. מורחים ריבה/ממרח שוקולד על צידה התחתון של עוגייה לא מעוטרת ומכסים בעוגייה מעוטרת.  

    טיימר מופעל
    00:08:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.