אוזני המן טריפל שוקולד | השף הלבן

אוזני המן טריפל שוקולד

הסוד לאוזני המן מושלמים: בצק חמאתי פריך ומילוי שוקולד משובח.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אוזני המן טריפל שוקולד
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן
לבצק -
  • 200 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 2 חלמונים
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1/2 כוס קקאו
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
  • 5-4 כפות חלב תנובה
למילוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף גדושה דבש
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף גדושה קקאו (לא ממותק)
  • להברשה: חלמון טרוף עם 1 כף מים
  • להגשה: אבקת סוכר, שקולד מומס

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מעבד מזון או מערבל את החמאה, הסוכר, החלמונים קליפת תפוז ומלח ומעבדים לקרם אוורירי. מוסיפים קמח, קקאו ואבקת האפייה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים 4 כפות מהחלב ומעבדים  מעט, רק עד שנוצר כדור בצק ולא יותר (אם מתקבל בצק יבש מדי – מוסיפים כף חמישית). עוטפים בניילון נצמד, משטחים ביד לפלטה ומאחסנים במקרר 30 דקות.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 02.

    בנתיים מכינים מילוי: ממיסים שוקולד וחמאה, מוסיפים אבקת סוכר ודבש ומערבבים, מוסיפים הביצה וטורפים, מוסיפים קקאו ומערבבים.

  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מחלקים את כדור הבצק ל-

  • 04.

    עוטפים ומחזירים למקרר 3 מהם ומקמחים משטח עבודה.

  • 05.

    מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ.  קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומברישים את שוליהם בחלמון מדולל. שמים במרכז כל אחד כפית מהמלית, סוגרים היטב ב-3 פינות לאוזן המן. מניחים בתבנית. ממשיכים כך עם יתרת הבצק והמלית. אם יש זמן מצננים במקרר 20 דקות לפני האפייה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 06.

    אופים כ-20 דקות, עד הזהבה.  מצננים, בוזקים אבקת סוכר, מזלפים שוקולד מומס ומגישים. למתכוני פורים נוספים

    טיימר מופעל

    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.