אמנון אפוי בלימון כבוש עם דלעת | השף הלבן

אמנון אפוי בלימון כבוש עם דלעת

ארוחת החג לא תהיה שלמה בלי דג חגיגי למרכז השולחן – מגישים אמנון אפוי עם לימון כבוש ודלעת לטוויסט מרגש

מאת: דגי תנובה
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל5-6:

  • 4-5 יחידות פילה מושט ללא אדרה (משקל 200 גרם פילה בערך), דגי תנובה
לממרח לימון כבוש:
  • 6 פרוסות לימון כבוש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
לדלעת:
  • 1 חתיכה גדולה של דלעת (במשקל של כ-700 גרם), חתוכה ל4-5 פרוסות עבות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
  • חופן עלי כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מניחים את פרוסות הדלעת החתוכות גס על תבנית המרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    מתבלים את הדלעת בשמן זית, מלח ופלפל, מעבירים לתנור ואופים 20 דקות, עד שהדלעת רכה אבל לא זהובה. מוציאים מהתנור.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    בעזרת בלנדר ידני טוחנים את הלימון הכבוש יחד עם השום ושמן הזית עד שמתקבל ממרח אחיד.

  • 05.

    מורחים כל יחידה של פילה מושט בכפית נדיבה מהממרח שהכנו בסעיף הקודם.

  • 06.

    מניחים יחידת פילה אחת על כל חתיכת דלעת.

  • 07.

    מחזירים לתנור ואופים עוד כ-12 דקות נוספות, עד שהדג עשוי לחלוטין והדלעת זהובה. מגישים מיד, בעיטור עלי כוסברה טריים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)