אמנון אפוי בלימון כבוש עם דלעת
ארוחת החג לא תהיה שלמה בלי דג חגיגי למרכז השולחן – מגישים אמנון אפוי עם לימון כבוש ודלעת לטוויסט מרגש
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל5-6:
- 4-5 יחידות פילה מושט ללא אדרה (משקל 200 גרם פילה בערך), דגי תנובה
לממרח לימון כבוש:
- 6 פרוסות לימון כבוש
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום
לדלעת:
- 1 חתיכה גדולה של דלעת (במשקל של כ-700 גרם), חתוכה ל4-5 פרוסות עבות
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
- חופן עלי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
02.
מניחים את פרוסות הדלעת החתוכות גס על תבנית המרופדת בנייר אפייה.
-
03.
מתבלים את הדלעת בשמן זית, מלח ופלפל, מעבירים לתנור ואופים 20 דקות, עד שהדלעת רכה אבל לא זהובה. מוציאים מהתנור.
טיימר מופעל
-
04.
בעזרת בלנדר ידני טוחנים את הלימון הכבוש יחד עם השום ושמן הזית עד שמתקבל ממרח אחיד.
-
05.
מורחים כל יחידה של פילה מושט בכפית נדיבה מהממרח שהכנו בסעיף הקודם.
-
06.
מניחים יחידת פילה אחת על כל חתיכת דלעת.
-
07.
מחזירים לתנור ואופים עוד כ-12 דקות נוספות, עד שהדג עשוי לחלוטין והדלעת זהובה. מגישים מיד, בעיטור עלי כוסברה טריים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים