אמנון אפוי בלימון כבוש עם דלעת | השף הלבן

אמנון אפוי בלימון כבוש עם דלעת

ארוחת החג לא תהיה שלמה בלי דג חגיגי למרכז השולחן – מגישים אמנון אפוי עם לימון כבוש ודלעת לטוויסט מרגש

מאת: דגי תנובה
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל 5-6:

  • 4-5 יחידות פילה מושט ללא אדרה (משקל 200 גרם פילה בערך), דגי תנובה
לממרח לימון כבוש:
  • 6 פרוסות לימון כבוש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
לדלעת:
  • 1 חתיכה גדולה של דלעת (במשקל של כ-700 גרם), חתוכה ל4-5 פרוסות עבות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
  • חופן עלי כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מניחים את פרוסות הדלעת החתוכות גס על תבנית המרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    מתבלים את הדלעת בשמן זית, מלח ופלפל, מעבירים לתנור ואופים 20 דקות, עד שהדלעת רכה אבל לא זהובה. מוציאים מהתנור.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    בעזרת בלנדר ידני טוחנים את הלימון הכבוש יחד עם השום ושמן הזית עד שמתקבל ממרח אחיד.

  • 05.

    מורחים כל יחידה של פילה מושט בכפית נדיבה מהממרח שהכנו בסעיף הקודם.

  • 06.

    מניחים יחידת פילה אחת על כל חתיכת דלעת.

  • 07.

    מחזירים לתנור ואופים עוד כ-12 דקות נוספות, עד שהדג עשוי לחלוטין והדלעת זהובה. מגישים מיד, בעיטור עלי כוסברה טריים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.