קראמבל פירות יער | השף הלבן

קראמבל פירות יער

פירות יער עסיסיים בציפוי פריך של פירורי בצק מתוקים. קינוח חם טעים ומרשים, שמכינים בקלי קלות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קראמבל פירות יער
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 1 שקית (300 גרם) פטל שחור מוקפא סנפרוסט
  • 1 שקית (300 גרם) אוכמניות כחולות מוקפאות סנפרוסט
  • 4 כפיות סוכר
לפירורי הבצק:
  • 50 גרם (⅓ כוס + 1 כף) קמח
  • 4 כפיות סוכר
  • 40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 25 גרם שקדים מולבנים פרוסים מרוסקים מעט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחלקים את פירות היער בין 4 כלים אישיים חסיני חום (תכולת כל כלי 1 כוס) או מפזרים אותם בכלי חסין חום שגודלו מספיק להכיל את כל הכמות. זורים את הסוכר על פירות היער. מניחים את הכלים בתבנית שטוחה (שתקלוט נזילות מיץ - אם יהיו).

  • 02.

    הכנת פירורי הבצק: מערבבים את הקמח עם הסוכר, ומעבדים את החמאה לתוך הקמח עד שנוצרים פירורי בצק בגודל בינוני (אם יש מעבד מזון זעיר, אפשר להיעזר בו). מוסיפים לפירורים קינמון ושקדים ומערבבים. זורים את פירורי הבצק על פירות היער.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם מראש לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות) במשך 30 דקות או עד שהקינוח מבעבע ופירורי הבצק מזהיבים. מגישים מייד. לגיוון אפשר להגיש עם יוגורט סמיך או עם כדור של גלידת וניל.

    טיימר מופעל
    00:30:00

הידעת?

טיפ: אפשר לגוון - להשתמש בסוג אחד בלבד של פירות יער או להחליף שקית אחת או את שתיהן בתערובת פירות יער מוקפאים "סנפרוסט".

לקינוח פרווה: מחליפים את החמאה ב־¼2 כפות (35 גרם) שמן קוקוס קר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)