לביבות תפוחי אדמה עם מטבלים צבעוניים
בקלות ניתן לשדרג את הלביבות המסורתיות ע"י הוספת מטבלים צבעוניים ליד. חגיגה טעימה במיוחד!
המרכיבים לכ-25 לביבות:
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל קטן
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/2 קופסת קרם פרש
- 1/2 סלק קטן מבושל ומגורד על פומפייה.
- 1/2 גביע קרם פרש השף הלבן
- 1 כפית גדושה רוטב פסטו
- 1/2 גביע קרם פרש השף הלבן
- 1 כפית מחית קארי צהובה
- 1/2 גביע קרם פרש השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הלביבות: מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיה גסה לתוך קערה, סוחטים היטב ומסננים מנוזלים.
-
02.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב בעזרת הידיים (פעולה הדומה ללישת בצק).
-
03.
מחממים שמן במחבת גדולה ושטוחה, יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. טיפ: יש צורך לשחק עם גובה להבת הגז. על מנת שהלביבות יהיו מוכנות גם בחלקן הפנימי חשוב לא לטגן על אש גבוהה מדי, כך שחשוב לווסת את חום השמן ע"י המשחק עם להבת הגז.
-
04.
מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן לצלחת הגשה.
-
05.
להכנת המטבלים:
-
06.
להכנת מיטבל ורוד: מערבבים את הסלק עם הקרם פרש ומעבירים לקערית הגשה. – ניתן לעטר מעל עם קוביות קטנטנות של סלק מבושל.
-
07.
להכנת מיטבל ירוק: מערבבים את הפסטו עם הקרם פרש ומעבירים לקערית הגשה. – ניתן לעטר מעל עם צנוברים קלויים.
-
08.
להכנת מיטבל צהוב: מערבבים את מחית הקארי עם הקרם פרש היטב עד קבלת מרקם הומוגני ומעבירים לקערית הגשה.
-
09.
להכנת מיטבל לבן: מעבירים קרם פרש טבעי לקערית הגשה.