סופגניית יולו למבוגרים | השף הלבן

סופגניית יולו למבוגרים

סופגניות אווריריות נהדרות עם ציפוי ומילוי שוקולדים במיוחד!

מאת: רולדין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופגניית יולו למבוגרים
צילום: שלומי ארביב

המרכיבים ל 15 יחידות:

לסופגניות:
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 150 מ"ל מים קרים
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • ביצה גודל (50 גרם)
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 37 גרם שמרים טריים
  • 45 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כפית ברנדי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית תמצית רום
לציפוי שוקולד מריר:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
  • 625 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם שוקולד חלב
לאגוזי הלוז המקורמלים:
  • 500 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
  • 100 גרם סירופ מייפל
  • 50 גרם חמאת תנובה
להרכבת הסופגניה
  • גביע מעדן יולו בטעם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק:

  • 02.

    מכניסים למיקסר: קמח , סוכר  ושמרים , ומערבבים למשך דקה.    

  • 03.

    מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה. מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים  4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 05.

    יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של  4-5 סמ' . מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.

  • 06.

    מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה

  • 07.

    מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב. הכנת הציפוי:בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחהשופכים על השוקולד ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידההכנת אגוזי הלוז המקורמלים:

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 08.

    ממיסים בקערה בעזרת מיקרו את החמאה וסירופ המייפל ומערבבים היטב.

  • 09.

    מערבבים עם אגוזי הלוז הקצוצים.

  • 10.

    מפזרים את האגוזים על מגש אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ 10-15 דק עד להזהבה.מקררים.הרכבת הסופגניה:

  • 11.

    ממלאים בעזרת שק זילוף עם צנטר עגול מספר 7 את הסופגניה במעדן יולו מריר בחלקה העליון.

  • 12.

    טובלים את הסופגניה בציפוי ומנערים היטב על מנת ליצור ציפוי דק ואחיד .

  • 13.

    מסדרים מעל את אגוזי הלוז.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.