סופגניית יולו למבוגרים
סופגניות אווריריות נהדרות עם ציפוי ומילוי שוקולדים במיוחד!
המרכיבים ל15 יחידות:
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 150 מ"ל מים קרים
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- ביצה גודל (50 גרם)
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 37 גרם שמרים טריים
- 45 גרם חמאת תנובה
- 1/2 כפית ברנדי
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית תמצית רום
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
- 625 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם שוקולד חלב
- 500 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
- 100 גרם סירופ מייפל
- 50 גרם חמאת תנובה
- גביע מעדן יולו בטעם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק:
-
02.
מכניסים למיקסר: קמח , סוכר ושמרים , ומערבבים למשך דקה.
-
03.
מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה. מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
טיימר מופעל
-
05.
יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ' . מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.
-
06.
מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה
-
07.
מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב. הכנת הציפוי:בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחהשופכים על השוקולד ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידההכנת אגוזי הלוז המקורמלים:
טיימר מופעל
-
08.
ממיסים בקערה בעזרת מיקרו את החמאה וסירופ המייפל ומערבבים היטב.
-
09.
מערבבים עם אגוזי הלוז הקצוצים.
-
10.
מפזרים את האגוזים על מגש אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ 10-15 דק עד להזהבה.מקררים.הרכבת הסופגניה:
-
11.
ממלאים בעזרת שק זילוף עם צנטר עגול מספר 7 את הסופגניה במעדן יולו מריר בחלקה העליון.
-
12.
טובלים את הסופגניה בציפוי ומנערים היטב על מנת ליצור ציפוי דק ואחיד .
-
13.
מסדרים מעל את אגוזי הלוז.