מתכון לעוגת קרם גבינה ודבש טרופית
עוגת מוס גבינה נפלאה, חגיגית ועשירה בפירות. מתכון שאסור לפספס!
המרכיבים ל10:
- 150 גרם ביסקוויטים, טחונים
- 50 גרם קוקוס, טחון
- 2 כפות סוכר דמררה
- 100 גרם חמאת תנובה, מומסת
- 1/2 3 כפיות (18 גרם) ג'לטין
- 1/4 כוס מים
- 3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%, בטמפרטורת החדר
- 4 כפות דבש
- קורט מלח
- 2 גביעים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 שקית (150 גרם) מנגו חתוך מוקפא, מופשר ומסונן מנוזלים סנפרוסט
- 1/2 שקית (150 גרם) אננס חתוך מוקפא, מופשר ומסונן מנוזלים סנפרוסט
- 30 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות דבש
- 1/2 שקית (150 גרם) אננס חתוך מוקפא, מופשר ומסונן מנוזלים סנפרוסט
- 1 שקית (300 גרם) מנגו חתוך מוקפא, מופשר ומסונן מנוזלים סנפרוסט
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
- 1 כף אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
תחתית: מערבבים בקערה ביסקוויטים טחונים, קוקוס טחון, סוכר דמררה וחמאה מומסת, מהדקים היטב לתחתית תבנית 24 ס"מ, מניחים בצד להתקרר.
-
02.
לקרם גבינה: מערבבים בקערה קטנה ג'לטין עם מים, מניחים בצד ל-10-5 דקות כך שהג'לטין יספח את הנוזלים. מערבבים בקערה גדולה גבינה, דבש וקורט מלח.
טיימר מופעל
-
03.
ממיסים את הג'לטין שהושרה במים 20 שניות במיקרוגל או ממיסים על גבי בן מארי, מערבבים עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים. מוסיפים 3 כפות מהגבינה ומערבבים היטב לקבלת נוזל חלק, מוסיפים את תערובת הג'לטין לקערת הגבינה וטורפים.
-
04.
מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה וסוכר לקבלת קצפת יציבה ומקפלים פנימה לקבלת קרם חלק, קוצצים את המנגו והאננס לקוביות קטנות ומקפלים פנימה. משטחים את הקרם על התחתית ומעבירים לקירור ל-6-8 שעות.
-
05.
לעיטור: ממיסים את החמאה והדבש במחבת, מוסיפים את האננס ומבשלים 2 דקות, מוסיפים את המנגו ומערבבים, מניחים בצד להתקרר. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את העוגה סביב, מניחים את הפירות במרכז.
טיימר מופעל