עוגת שיפון תפוזים | השף הלבן

עוגת שיפון תפוזים

זה הזמן לפתוח את עונת עוגות התפוזים – אלה הגבוהות והאווריריות שאנחנו אוהבים כל־כך. כדי להדגיש עוד יותר את הטעם התפוזי, מוסיפים לעוגה מעט תרכיז תפוזים טבעי.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שיפון תפוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים לזרייה על תחתית התבנית
  • 5 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים ולחלמונים
  • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת משני תפוזים ומלימון גדול
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות)
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ¼1 כפיות (5 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 3 כפות סולת
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות תרכיז תפוזים קפוא 100% טבעי
גודל תבנית: תבנית ארובה מתפרקת 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב את התבנית וזורים סוכר על תחתיתה ועל דופנותיה. מנערים את העודפים לכיור. זורים את פרוסות השקדים על תחתית התבנית. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    מקציפים את החלמונים עם ¾ כוס סוכר, קליפה מגוררת ותמצית וניל לקציפה אוורירית ותפוחה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה.

  • 03.

    מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים סולת, מיץ תפוזים, מיץ לימון ותרכיז תפוזים, ומערבלים במהירות נמוכה כדי להבליע את הקמח לתוך קציפת החלמונים. מפסיקים לערבל כשהתערובות כמעט מאוחדות.

  • 04.

    מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם הסוכר הנותר, ומקפלים אותו לתוך תערובת החלמונים והקמח. יוצקים לתבנית ואופים במשך 60-55 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון שחום־זהוב עמוק וקיסם שננעץ לכל עומקה יוצא נקי ויבש. מצננים בתבנית. לפני ההגשה הופכים את העוגה על מגש.

    טיימר מופעל
    00:55:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)