עוגת שוקולד ומקצפת אגוזים | השף הלבן

עוגת שוקולד ומקצפת אגוזים

בסיס בראוני וציפוי של קצף ביצים משובץ פקאנים ופיסות שוקולד. עוגת פינוק.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שוקולד ומקצפת אגוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

לבסיס:
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 125 גרם שוקולד מריר משובח 60% לפחות שבור לקוביות
  • ⅔ כוס (130 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • קורט נדיב של קינמון טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 חלמוני ביצים
  • 2 כפות מים
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
למקצפת:
  • 75 גרם פקאנים קצוצים
  • 75 גרם שוקולד מריר משובח 60% לפחות
  • 1 כף קורנפלור
  • 5 חלבוני ביצים
  • 1 כפית חומץ
  • ⅔ כוס (130 גרם) סוכר
  • קורט מלח
גודל תבנית: תבנית 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). משממנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.

  • 02.

    מכינים את הבסיס. ממסים את החמאה עם השוקולד בסיר בינוני מעל להבה נמוכה מאוד. מסירים מהאש, מוסיפים סוכר וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים מלח, קינמון, וניל, חלמונים ומים וטורפים היטב. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, ומערבבים רק עד שכל הקמח נבלע בתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 17-15 דקות, רק עד שהבסיס מתייצב חלקית.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מכינים את המקצפת. בקערה קטנה מערבבים יחד פקאנים, שוקולד קצוץ וקורנפלור. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים עם החומץ לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך הקצפה. מוסיפים מלח וממשיכים להקציף במשך 5 דקות לקצף סמיך מאוד ונוקשה מאוד. מקפלים את תערובת הפקאנים והשוקולד לתוך הקצף.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוציאים את התבנית מהתנור. מורחים את קצף החלבונים על בסיס הבראוני האפוי למחצה. מחזירים לתנור ואופים במשך 30 דקות נוספות או עד שפני המקצפת מקבלים גוון שחום בהיר אחיד.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)