כריך קורנביף משפחתי
קבלו רעיון מדליק לארוחת ערב משפחתית או פיקניק חביב: כריך אחד ענק שכולם חולקים בו
המרכיבים ל6 מנות:
- קורנביף טירת צבי – 500 גרם
- לחם שיפון עגול מקמח מלא
- חרדל חריף
- חרדל דיז'ון
- פרוסות מלפפונים כבושים (כ-6 מלפפונים בינוניים)
- עלי רוקט
- איולי שום - מתכון בהמשך
- עגבניות שרי צלויות – 15-20 יח'- מתכון בהמשך
- מיונז - 50 גרם
- שיני שום קצוצות - 2
- שמן זית - 2 כפות
- לימון סחוט למיץ – חצי לימון
- מלח ופלפל גרוס שחור
- לשדרוג מומלץ להוסיף כפית קצוצה של עלי טרגון טרי
- עגבניות שרי (אפשר גם צהובות)
- שמן זית - 2 כפות
- גבעולי אורגנו טרי - 3-4 עלים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
עגבניות שרי צלויות: שוטפים את העגבניות ומוציאים את העוקץ.
-
02.
חותכים את העגבניות לחצאים, מערבבים בתוך קערה עם שמן הזית ומסדרים על תבנית אפייה ( החלק הקמור על המגש).
-
03.
קוטפים את עלי האורגנו מהגבעולים, קוצצים את האורגנו ומפזרים על העגבניות, בוזקים מלח ופלפל גרוס ומכניסים לצלייה בטמפ' גבוהה (200 מעלות) ל10-15 דקות ומקררים.
טיימר מופעל
-
04.
איולי שום:
-
05.
בתוך קערה מערבבים היטב עד לאיחוד את כל המרכיבים עם כף או לקקן (לא מטרפה !) , מתקנים טעמים אם צריך.
-
06.
אופן הרכבת הכריך: קוטמים את כיפת כיכר הלחם ומוציאים את התוכן
-
07.
מורחים איולי שום על דפנות הכיכר, מניחים שכבה של נתחי קורנדביף על "רצפת" הכיכר, מעליהם מורחים חרדל ומניחים עלי רוקט, עגבניות שרי צלויות ומלפפונים כבושים וכך חוזרים כל פעם עם חרדל מסוג שונה
-
08.
מחזירים את כיפת הכיכר ופורסים למשולשים (כמו עוגה ).