לזנייה מגולגלת עם ירקות קלויים
ארוחת צהריים? בקלי קלות! הנה מתכון ללזניית ירקות נפלאה פרווה
המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 גביעי (250 גרם) (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טוסקנה סויה תנובה
 - 6 דפי לזנייה
 - 1 חציל בגודל בינוני מנוקה מהקצה העליון
 - 2-3 קישואים בגודל בינוני מנוקים מהקצוות
 - 6-8 כפות שמן זית
 - קורט מלח
 - 1.5 כוסות עגבניות מבושלות מסוננות
 - חופן עלי אורגנו
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים תנור ל-180 מעלות.
 - 
								02.
								
חוצים את החציל לאורך, מניחים על קרש חיתוך עם הצד החתוך כלפי מטה וחותכים לאורך לרצועות בעובי ½ ס"מ.
 - 
								03.
								
חותכים את הקישואים לאורך לעובי 1/3 ס"מ בערך.
 - 
								04.
								
מחלקים את פרוסות החצילים בין 2 תבניות עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במעט מלח.
 - 
								05.
								
מעבירים לתנור ואופים 20 דקות עד שהחצילים רכים ומתקפלים בקלות.
טיימר מופעל
 - 
								06.
								
במקביל, מחממים מחבת רחבת עם שמן זית. מניחים במחבת שכבה אחת של פרוסות קישואים וקולים 1-2 דקות מכל צד, עד שמתרככים (ניתן לקפל בקלות רצועת קישוא) ומזהיבים מעט. מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם שאר הקישואים.
טיימר מופעל
 - 
								07.
								
בסיר עם מים רותחים מומלחים מבשלים את דפי הלזניה 6 דקות או עד שהם רכים ומתקפלים בקלות במהלך הבישול חשוב לערבב היטב כדי שדפי הלזניה לא ידבקו זה לזה. מסננים ושוטפים היטב במים קרים.
טיימר מופעל
 - 
								08.
								
בתחתית תבנית עמוקה קטנה בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות המסוננות עם 2 כפות שמן זית, מלח ועלי אורגנו (הרוטב צריך להגיע ל1/2 גובה התבנית, מוציאים עודפים או מוסיפים עוד קצת עגבניות אם צריך).
 - 
								09.
								
חוצים את דפי הלזנייה המבושלים לאורכם.
 - 
								10.
								
פורסים את דפי הלזניה החצויים על קרש חיתוך נקי. על כל דף מורחים כף שטוחה ממרח סויה טוסקנה, מניחים 1-2 פרוסות חציל ו-2-3 פרוסות קישוא (כך שיכסו את הדף). מגלגלים לרולים ומניחים את הרולים בתבנית (בתוך הרוטב).
 - 
								11.
								
אוטמים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום. אופים 30 דקות (עדיין ב-180 מעלות) עד שדפי הלזנייה מבושלים לחלוטין.
טיימר מופעל
 - 
								12.
								
מסירים את הכיסוי (זהירות אדים), מזלפים מעל שמן זית ומחזירים לתנור ל-10 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומגישים מיד.
טיימר מופעל
 
									

