ברד פודינג מלוח של גבינות וכרישה
החלה שנשארה משבת הופכת בקלות למאפה גבינות נהדר
המרכיבים ל6:
- 2 כוסות כרישה, חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 4 כפות שמן זית
- חלה מרובעת, חתוכה לקוביות בגודל 2/2 ס"מ
- עלי תימין מ-3 גבעולים
- 3 ביצים
- 3 כוסות חלב 3% תנובה
- 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15% השף הלבן
- 100 גרם (1/2 חבילה) גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות "תנובה"
- 100 גרם (1/2 חבילה) גבינת קצ'קבל (גלעד), מגוררת "תנובה"
- 100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לריכוך והזהבה קלה, כ-5 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים את הכרישה תוך ערבוב לסירוגין, עד שהיא רכה ונימוחה, כ- 30 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
טיימר מופעל
-
02.
בזמן שהכרישה מתבשלת מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. קולים את קוביות החלה בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות. מעבירים את קוביות החלה לקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה והתימין. מערבבים היטב.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה נפרדת מניחים את החלב, ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את קוביות הפרומעז וגבינת הקצ'קבל המגוררת ומערבבים בעדינות.
-
04.
בתבנית אפיה עמוקה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את קוביות החלה לשכבה אחידה ויוצקים מעל את ¾ מכמות בלילת החלב. מפזרים מעל את פתיתי הפרמזן ומניחים להשרייה 15 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
יוצקים מעל את הבלילה הנותרת ואופים בתנור עד שהמאפה זהוב ומבעבע, כ- ½1 שעות. מגישים חם.