עוגת ביסקוויטים אמריקאית
קבלו את הקינוח האולטימטיבי שלא ישאיר אף אחד אדיש
המרכיבים ל8:
- לעוגיות וניל:
- ½1 כוסות (200 גרם) קמח
- ¾ כפית אבקת אפיה
- ½ כפית מלח
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 4 כפיות תמצית וניל
- 1 כף חלב 3%
- לקצפת שוקולד:
- 2 מיכלי שמנת לקצפת בטעם שוקולד "השף הלבן"
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת קפה, נס או אספרסו (לא חובה)
- לרוטב שוקולד:
- 75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 25 מ"ל (5 כפיות) שמנת מתוקה השף הלבן
- 15 גרם חמאה
- קמצוץ מלח
- להגשה:
- 4-5 ופלות או 2 חטיפי שוקולד שאוהבים, קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת העוגיות: מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה.
-
02.
מניחים בקערה קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
-
03.
מניחים במיקסר את החמאה והסוכר ומערבלים לקרם בהיר וחלק כ-2 דקות. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לתערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הוניל והחלב ומערבלים מספר שניות. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מצננים במקרר כ-10 דקות לפני השלב הבא.
טיימר מופעל
-
04.
מחלקים את הבלילה לכדורים בגודל של אגוזי מלך ומניחים בתבנית ומשאירים בין כל כדור רווח היקפי של 3 ס"מ. בעזרת כף היד משטחים קלות ואופים בתנור עד להזהבה, 15-20 דקות. מומלץ לסובב את המגש בתנור כעבור 10 דקות לאפיה אחידה. מצננים על רשת צינון.
טיימר מופעל
-
05.
להכנת הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה בטעם שוקולד לפסגות רכות. מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית וניל וקפה (אם משתמשים) ומקציפים לקצפת יציבה.
-
06.
להרכבת העוגה: מסדרים על צלחת הגשה שטוחה עיגול צפוף של 9 עוגיות. מורחים שכבה אחידה של קצפת שוקולד. חוזרים על סדר הפעולות עם העוגיות והקצפת הנותרים עד שמתקבלת עוגה בת 10 קומות. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה ומומלץ להכין את העוגה יום קודם.
-
07.
להכנת רוטב השוקולד: מניחים בסיר קטן את השוקולד המריר והשמנת המתוקה וממיסים מעל להבה קטנה עד למשחה חלקה, תוך כדי ערבוב לסירוגין. מוסיפים את החמאה וקמצוץ מלח ומערבבים היטב.
-
08.
לפני ההגשה יוצקים את הרוטב החם מעל העוגה ומפזרים מעל את שברי הוופלות או חטיפי השוקולד הקצוצים. מגישים מיד.