בראוניז שוקולד ופקאן מסוכר טבעוני | השף הלבן

בראוניז שוקולד ופקאן מסוכר עם קרם תפוז

גרסה טבעונית מעולה לבראוניז שוקולד עם קרם תפוז מעל

מאת: אודי ברקן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנרק
  • ספריי שמן
  • 300 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
  • 200 גרם שמן קוקוס
  • חצי כוס ( 120 מ"ל ) משקה סויה תנובה מועשר/מתיקות מופחתת/לייט
  • 2 גביעים מעדן סויה תנובה בטעם שוקולד
  • כפית מחית או תמצית וניל
  • 240 גרם (2/3 1 כוסות) קמח
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • חצי כוס פקאן מסוכר גרוס גס
לקרם
  • 2 גביעים מעדן סויה BIO תנובה במתיקות מעודנת
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
גודל תבנית: תבנית מלבנית 23x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים

  • 02.

    את התבנית בנייר אפייה. משמנים את התבנית בשמן קוקוס.

  • 03.

    tab-stops:list 0pt"

  • 04.

    ממיסים במיקרוגל או בקערה מעל בן

  • 05.

    מארי את השוקולד עם שמן הקוקוס. מוסיפים את משקה הסויה, מעדני הסויה והוניל

  • 06.

    ומערבבים היטב.

  • 07.

    tab-stops:list 0pt"

  • 08.

    בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסוכר, המלח והפקאנים. מוסיפים

  • 09.

    לתערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ( יש להימנע מעירבוב יתר

  • 10.

    ). משטחים בתבנית.

  • 11.

    tab-stops:list 0pt"

  • 12.

    אופים כ-25 דקות בתנור עד שהקיסם

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 13.

    יוצא לח מאוד ( עדיף לבדוק כבר אחרי 20 דקות ).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 14.

    tab-stops:list 0pt"

  • 15.

    מקררים היטב, מעבירים למקרר

  • 16.

    לפחות לשעה וחותכים לריבועים.

  • 17.

    tab-stops:list 0pt"

  • 18.

    לקרם:

  • 19.

    מערבבים את מעדני הסויה יחד עם קליפת התפוז ואבקת הסוכר.

  • 20.

    tab-stops:list 0pt"

  • 21.

    מגישים את הבראוניז לצד קרם

  • 22.

    התפוז.

הכנת? כאן מדרגים
(0)