בראוניז שוקולד ופקאן מסוכר עם קרם תפוז
גרסה טבעונית מעולה לבראוניז שוקולד עם קרם תפוז מעל
- ספריי שמן
- 300 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
- 200 גרם שמן קוקוס
- חצי כוס ( 120 מ"ל ) משקה סויה תנובה מועשר/מתיקות מופחתת/לייט
- 2 גביעים מעדן סויה תנובה בטעם שוקולד
- כפית מחית או תמצית וניל
- 240 גרם (2/3 1 כוסות) קמח
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- קורט מלח
- חצי כוס פקאן מסוכר גרוס גס
- 2 גביעים מעדן סויה BIO תנובה במתיקות מעודנת
- 2 כפות אבקת סוכר
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים
-
02.
את התבנית בנייר אפייה. משמנים את התבנית בשמן קוקוס.
-
03.
tab-stops:list 0pt"
-
04.
ממיסים במיקרוגל או בקערה מעל בן
-
05.
מארי את השוקולד עם שמן הקוקוס. מוסיפים את משקה הסויה, מעדני הסויה והוניל
-
06.
ומערבבים היטב.
-
07.
tab-stops:list 0pt"
-
08.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסוכר, המלח והפקאנים. מוסיפים
-
09.
לתערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ( יש להימנע מעירבוב יתר
-
10.
). משטחים בתבנית.
-
11.
tab-stops:list 0pt"
-
12.
אופים כ-25 דקות בתנור עד שהקיסם
טיימר מופעל
-
13.
יוצא לח מאוד ( עדיף לבדוק כבר אחרי 20 דקות ).
טיימר מופעל
-
14.
tab-stops:list 0pt"
-
15.
מקררים היטב, מעבירים למקרר
-
16.
לפחות לשעה וחותכים לריבועים.
-
17.
tab-stops:list 0pt"
-
18.
לקרם:
-
19.
מערבבים את מעדני הסויה יחד עם קליפת התפוז ואבקת הסוכר.
-
20.
tab-stops:list 0pt"
-
21.
מגישים את הבראוניז לצד קרם
-
22.
התפוז.