סלט דלורית צלויה, גרגרי חומוס ופטה כבשים | השף הלבן

סלט דלורית צלויה, גרגרי חומוס ופטה כבשים

סלט עשיר, מלא וכה פשוט להכנה!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט דלורית צלויה, גרגרי חומוס ופטה כבשים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל4:

  • 125 גרם פטה כבשים של פיראוס, מפוררת
  • 1 דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1 שן שום, כתושה וקצוצה
  • ½ שקית (400 גרם) גרגרי חומוס מבושלים של סנפרוסט
  • ½ בצל סגול, קצוץ דק
  • 4 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצה דק
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית
להגשה:
  • 3 כפות טחינה גולמית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    בקערה, מניחים את קוביות הדלורית, 2 כפות שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים היטב כך שהקוביות מכוסות היטב בתערובת. מעבירים לתבנית וצולים בתנור עד לריכוך, 20-25 דקות. מניחים להתקרר מעט.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    מבשלים את גרגרי החומוס לפי הוראות ההכנה שמופיעות על גבי האריזה. מסננים ושומרים בצד.

  • 04.

    בקערה גדולה, מניחים את קוביות הדלורית הצלויות, גרגרי החומוס המבושלים והבצל הקצוץ ומערבבים היטב. מתבלים במיץ לימון, כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

  • 05.

    יוצקים מעל את הטחינה הגולמית וגבינת הפטה המפוררת ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)