סלט עדשים חומות עם מנגו אורגנו וטבסקו פיקנטי
הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה: סלט אבוקדו, סלט ירוק, סלט חסה, סלט יווני, סלט פירות ועוד…
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 350 גרם עדשים חומות
- מלח
- מנגו בשל גדול, לא רך מדי
- 6-10 טיפות טבסקו (לפי הטעם)
- 1 כפית חומץ הדרים
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כוס שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כפית עלי אורגנו מיובשים
- חופן עלי מנגולד חתוכים לרצועות דקות
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את העדשים ומסננים.
-
02.
מרתיחים סיר עם כמות מים כפולה מכמות העדשים. מוסיפים את העדשים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומצננים במים קרים. מתבלים במלח. מניחים בצד.
-
03.
קולפים את המנגו, מוציאים את 4 הדפנות וחותכים לקוביות בינוניות.
-
04.
לתוך קערה מעבירים את העדשים והמנגו ומתבלים בטבסקו, 2 קורט מלח, חומץ הדרים, שמן זית, קוביות שורש הסלרי, אורגנו ועלי הסלק הקצוצים.
-
05.
מערבבים היטב ומגישים קר.
הכנת? כאן מדרגים