סלט תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב שמנת ועשבי תיבול | השף הלבן

סלט תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב שמנת ועשבי תיבול

סלט המשלב בתוכו תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב עדין של שמנת ועשבי תיבול והוא מהווה ארוחה מלאה ומאוזנת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב שמנת ועשבי תיבול
צילום: יהודה סלומון

המרכיבים ל1:

  • 100 גרם (4-3) תפוחי אדמה זעירים
  • 1 כוס שעועית ירוקה מוקפאת (100 גרם)
  • חופן נדיב של עלי תרד (20 גרם)
  • חופן נדיב של עלי רוקט (20 גרם)
  • 3-2 פרוסות קטנות של בצל סגול, מופרדות לטבעות
  • 3 כפות שמנת לבישול 10% השף הלבן
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 שן שום קטנה כתושה
  • 2 כפיות עירית קצוצה
  • 1 כפית ריחן קצוץ
  • ½ כפית שמיר קצוץ
  • פלפל שחור טחון טרי
  • קורט פפריקה חריפה
  • צפתית מעודנת פיראוס 5% (50 גרם)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות במשך 15-12 דקות מרגע הרתיחה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה מרגע הרתיחה מחדש ומסננים.

  • 03.

    בינתיים, פורסים את הגבינה ומסדרים את עלי התרד והרוקט בצלחת.

  • 04.

    פורסים את תפוחי האדמה החמים ומסדרים אותם על מצע העלים יחד עם השעועית הירוקה, הגבינה וטבעות הבצל.

  • 05.

    טורפים יחד שמנת, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול, מתבלים בפלפל שחור טחון טרי ויוצקים על הסלט. בוזקים למעלה עוד מעט פלפל שחור וקורט פפריקה חריפה ומגישים מיד.קלוריות: 234 למנה | נקודות שומרי משקל:

  • 06.

    5 למנהטיפ לדרך:אפשר לבשל את תפוחי האדמה במיקרוגל – מנקבים את הקליפה בחוד סכין במספר מקומות, מסדרים בכלי מתאים לבישול במיקרוגל ומבשלים את כל הכמות יחד במשך 2 דקות מכל צד. משהים 5 דקות ופורסים.במקום לבשל את השעועית המוקפאת, אפשר לצקת עליה מים רותחים מהקומקום, לסנן, לצקת שוב מים רותחים, להשהות שתיים־שלוש דקות ולסנן.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)