גלילות חצילים במלית גבינה בולגרית מעודנת וגרעיני דלעת
לאירוח אלגנטי ובריא: גלילות חצילים בריאותיות יחסית, משום שהחצילים אפויים ולא מטוגנים והגבינה שבתוכם דלת אחוזי שומן.
המרכיבים ל-25-30 יחידות:
- 2 חצילים בינוניים (950 גרם ברוטו יחדיו)
- מלח אטלנטי/גס
- 1/3-1/2 כוס שמן זית
- 75 גרם (1/2 כוס) גרעיני דלעת טבעיים קלופים
- 175 גרם גבינה בולגרית מעודנת 3% פיראוס
- פלפל שחור גרוס גס
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב לכך שיש לטחון את גרעיני הדלעת תחילה (לחוד), במעבד מזון נקי ויבש – ורק אחר כך להוסיף את הגבינה.
-
02.
שוטפים חצילים, קוטמים קצוות ופורסים לרוחב (עיגולים), לפרוסות דקות יחסית, בעובי 1/2 ס"מ. שמים במסננת גדולה. בוזקים מעט מאוד מלח אטלנטי על הפרוסות ומניחים לחצי שעה.
-
03.
כעבור חצי שעה מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בשני ניירות אפייה לכל תבנית. פורשים מגבת מטבח גדולה נקייה על משטח עבודה. מסדרים את פרוסות החצילים על גבי המגבת ומכסים במגבת מטבח גדולה נקייה נוספת. מהדקים מעט כדי לספוג את עודפי הנוזלים שהשתחררו. בעזרת מערוך "מרדדים" ומשטחים את החצילים, כדי שיהיו דקים יותר.
-
04.
בעזרת מברשת סיליקון מושחים את פרוסות החצילים בשמן זית משני צדיהן. מסדרים בצפיפות בתבניות, בשכבה אחת בכל תבנית. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים 15 דקות. מוציאים, הופכים את כל פרוסות החציל לצדן השני ואופים עוד 15 דקות. מוציאים ומצננים. ממשיכים כך עם התבנית השנייה. מוציאים ומשאירים את התנור דולק.
טיימר מופעל
-
05.
מלית: שמים גרעיני דלעת במעבד מזון וטוחנים דק.
-
06.
מוסיפים גבינה בולגרית מעודנת, כף שמן זית ומעט מאוד פלפל שחור גרוס גס (אין צורך במלח) ומעבדים עד לקבלת קרם אחיד. משמנים תבנית תנור קטנה (22X22 ס"מ) במעט שמן זית.
-
07.
שמים כפית קטנה מהמלית בקצה כל פרוסת חציל ומגלגלים לגלילה. סוגרים, מהדקים ומניחים בתבנית, כשהצד הפתוח פונה מטה. מסדרים כך גלילות בצפיפות (שמסייעת בסגירת הגלילות).מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות או עד להשחמה יפה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים, חם, פושר או קר.
טיימר מופעל