פשטידת בצל וגבינת חמד ברבע שעה | השף הלבן

פשטידת בצל וגבינת חמד

פשטידה טעימה בטירוף, שקשה להפסיק לזלול, ב-15 דקות עבודה (לא כולל משך האפייה).

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת בצל וגבינת חמד
  • 1 ק"ג (משקל ברוטו, 8 יח' בינוניות) בצל סגול
  • שמן זית
  • 3 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
  • 150-200 גרם גבינת חמד 16% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות-בינוניות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם (1/2 כוס ועוד 3 כפות) קמח לבן
גודל תבנית: תבנית אליפטית באורך 30 ס"מ, רוחב 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מומלץ לטגן את פרוסות הבצל בשני מחזורים, כדי שייטגנו וייצרבו היטב.לגרסה מופחתת-קלוריות אפשר להמיר את השמנת בשמנת לבישול 10% שומן וגבינת חמד 16% בגבינת חמד 5% שומן.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.

  • 03.

    קולפים, חוצים ופורסים דק את הבצלים. מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה טובה, תוך ערבוב אקראי. מוסיפים שמן זית לפי הצורך. מסירים מן האש ומעבירים לקערה.

  • 04.

    בזמן הטיגון טורפים ביצים ושמנת לבישול בקערה בינונית-גדולה.

  • 05.

    מוסיפים קוביות גבינת חמד, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים במרית.

  • 06.

    מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים במרית.

  • 07.

    מוסיפים קמח ומערבבים במרית, עד לאיחוד. מעבירים לתבנית המשומנת, מיישרים ומהדקים מטה. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 26-27 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:27:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)