סלט קינואה עם פולי סויה וקוביות בולגרית | השף הלבן

סלט קינואה עם פולי סויה, עשבי תיבול וקוביות גבינה בולגרית

רק בריאות! בואו להכין סלט שהוא ארוחה שלמה, עשיר בדברים טובים!

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קינואה עם פולי סויה, עשבי תיבול וקוביות גבינה בולגרית
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל4:

  • 150 גרם קוביות בולגרית 5% של פיראוס
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • מיץ לימון, סחוט טרי
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס גרגרי קינואה, שטופה
  • 3 כוסות מים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 שקית (400 גרם) פולי סויה (אדממה) קלופים של "סנפרוסט"
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לטבעות דקות
  • צרור עלי נענע, קצוצים דק
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 1/3 כוס גרעיני דלעת, קלויים במחבת יבשה עד להשחמה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני, מניחים את גרגרי הקינואה ושן השום, מציפים במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות או עד שגרגרי הקינואה ספגו את כל המים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מבשלים את פולי הסויה המקולפים לפי הוראות ההכנה המופיעות על גבי השקית. מסננים ומניחים בצד.

  • 03.

    כשהקינואה מוכנה, מוציאים את שן השום מסיר ומוסיפים את פולי הסויה, טבעות הבצל הירוק, עלי הנענע והפטרוזיליה הקצוצים, חופן קוביות בולגרית וגרעיני הדלעת הקלויים. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

הכנת? כאן מדרגים
(0)