- 1 חב' (250) גרם גבינה צפתית עזים פיראוס, פרוסה
- 150 גרם חמאה
- 200 גרם אטריות קדאיף
- למי הסוכר:
- 1 כוס (250 מ"ל) מים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר דמררה
- כף וחצי מי ורדים (או חצי כפית תמצית ורדים)
- לעיטור: חופן פיסטוקים טבעיים
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים גבינת צפתית עזים לפרוסות.
-
02.
במחבת בקוטר 22-24 ס"מ על אש בינונית-גבוהה ממיסים 80 גרם חמאה.
-
03.
כשהחמאה נמסה, מרפדים את המחבת ב-100 גרם אטריות קדאיף ומהדקים היטב.
-
04.
מניחים על גבי האטריות את פרוסות גבינת הצפתית (כך שיישארו מעט שוליים).
-
05.
מסדרים מעל הגבינה שכבה נוספת של 100 גרם אטריות קדאיף.לאחר שתי דקות (או עד שהשכבה התחתונה של האטריות משחימה היטב) הופכים את המחבת על צלחת.
-
06.
מחזירים את המחבת לאש, וממיסים עוד 70 גרם חמאה.לאחר שהחמאה נמסה מחזירים את המנה למחבת (כך שהשכבה של האטריות הלא-מוכנות תהיה כלפי מטה). מהדקים מעט בעזרתמרית ומורידים מהאש לאחר 2 דקות (או עד שהאטריות משחימות היטב).
טיימר מופעל
-
07.
מי סוכר:בסיר קטןמחממים מים,סוכר חום בהירומי ורדים. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
-
08.
קוצצים גס חופן פיסטוקיםבאמצעות מעבד מזון עם להב פלדה או באמצעות סכין.
-
09.
מעבירים את הכנאפה לצלחת רחבה.באמצעות כף, "משקים" את הכנאפה במי הסוכר בצורה אחידה. חשוב "להשקות" את הכנאפה ממש לפני ההגשה, אחרת הפריכות של האטריות תפגע.מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים ומגישים.