כנאפה עם גבינת עזים | השף הלבן

כנאפה עם גבינת עזים

כנאפה טעימה ומפנקת…

מאת: מתן שופן
חלבי סוג מתכון
בינונית רמת מיומנות
כנאפה עם גבינת עזים
  • 1 חב' (250) גרם גבינה צפתית עזים פיראוס, פרוסה
  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם אטריות קדאיף
  • למי הסוכר:
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר דמררה
  • כף וחצי מי ורדים (או חצי כפית תמצית ורדים)
  • לעיטור: חופן פיסטוקים טבעיים

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים גבינת צפתית עזים לפרוסות.

  • 02.

    במחבת בקוטר 22-24 ס"מ על אש בינונית-גבוהה ממיסים 80 גרם חמאה.

  • 03.

    כשהחמאה נמסה, מרפדים את המחבת ב-100 גרם אטריות קדאיף ומהדקים היטב.

  • 04.

    מניחים על גבי האטריות את פרוסות גבינת הצפתית (כך שיישארו מעט שוליים).

  • 05.

    מסדרים מעל הגבינה שכבה נוספת של 100 גרם אטריות קדאיף.לאחר שתי דקות (או עד שהשכבה התחתונה של האטריות משחימה היטב) הופכים את המחבת על צלחת.

  • 06.

    מחזירים את המחבת לאש, וממיסים עוד 70 גרם חמאה.לאחר שהחמאה נמסה מחזירים את המנה למחבת (כך שהשכבה של האטריות הלא-מוכנות תהיה כלפי מטה). מהדקים מעט בעזרתמרית ומורידים מהאש לאחר 2 דקות (או עד שהאטריות משחימות היטב).

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    מי סוכר:בסיר קטןמחממים מים,סוכר חום בהירומי ורדים. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.

  • 08.

    קוצצים גס חופן פיסטוקיםבאמצעות מעבד מזון עם להב פלדה או באמצעות סכין.

  • 09.

    מעבירים את הכנאפה לצלחת רחבה.באמצעות כף, "משקים" את הכנאפה במי הסוכר בצורה אחידה. חשוב "להשקות" את הכנאפה ממש לפני ההגשה, אחרת הפריכות של האטריות תפגע.מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)