מאפינס פטה ועגבניות שרי בחמש דקות
מתכון קל-הכנה, שאפשר להכין עם הילדים בחופשה: רק מערבבים בקערה ומכניסים לתנור.
המרכיבים ל6 מאפינס גדולים:
- 2 ביצים גדולות
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% "תנובה"
- 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עזים פיראוס 16% שומן, מפוררת
- 230 גרם (כוס וחצי ועוד 2 כפות) קמח תופח
- 1/2 כפית מלח
- לעיטור: 16 עגבניות שרי תמר (או רגילות), שטופות וחצויות לרוחב
- לזילוף ובזיקה לפני האפייה: מעט שמן זית ומלח אטלנטי דק
הוראות הכנה:
-
01.
במקום גבינת פטה עזים אפשר להשתמש בגבינת פטה כבשים או בגבינה בולגרית "פיראוס", אחוזי השומן – לשיקולכם.במקום עגבניות שרי אפשר לשלב בעיסה (לא כעיטור) זיתי קלמטה מגולענים או כל זיתים אחרים לטעמכם.במקום תבנית מאפינס גדולים מסיליקון, שמפיקה מאפינס גדולים מאוד, אפשר להכין את המאפה בתבנית שקעים: שימו לב לכך שמשך האפייה יתקצר משמעותית.המאפינס הללו במיטבם מייד לאחר האפייה: אם אינכם מגישים אותם מייד, אפשר לאפותם מבעוד מועד לחממם בחום נמוך בתנור לפני ההגשה.
-
02.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס גדולים מסיליקון במעט שמן זית.
-
03.
בקערה בינונית-גדולה טורפים ביצים, שמנת חמוצה ושמן זית עד לאיחוד.
-
04.
מוסיפים פירורי גבינת פטה ומערבבים במרית.
-
05.
מוסיפים קמח תופח ומלח ומערבבים במרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
-
06.
יוצקים לשקעים שבתבנית, מעטרים בחצאי עגבניות שרי, מזלפים מעט שמן זית ובוזקים מעט מאוד מלח אטלנטי דק על העגבניות ומכניסים לתנור. אופים במשך 29-32 דקות (כ-20 דקות בתבנית שקעים) או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים.
טיימר מופעל