מסיבת פסטה לילדים | השף הלבן

מסיבת פסטה לילדים

מה עושים כשכל ילד אוהב משהו אחר לארוחת הצהריים? מכינים מסיבת פסטה, שבה כל ילד יכול להרכיב לעצמו צלחת כלבבו.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מסיבת פסטה לילדים

המרכיבים ל4-6:

  • 700 גרם עגבניות שרי-תמר (או רגילות)
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • אפשרות: פלפל שחור גרוס גס
  • 11/2 כפיות סוכר
  • 1 חב' ברוקולי טרי
  • מלח אטלנטי דק
  • 1/2 חבילה (400 גרם) גרגירי תירס מוקפאים סנפרוסט
  • 1/2 חבילה (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד "פיראוס" 16% שומן או 5% שומן, חתוכה לקוביות
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה עיזים "פיראוס" 16% שומן או 5% שומן, מפוררת
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה (בצורה שהילדים אוהבים)
  • כוס (250 מ"ל) פסאטה (רסק עגבניות דליל בסגנון איטלקי. להשיג ברשתות השיווק)

הוראות הכנה:

  • 01.

    עגבניות שרי: מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים את עגבניות השרי, חוצים לאורך ומסדרים בתבנית כשהצד החתוך פונה מעלה. מזלפים 3-2 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי, מעט פלפל שחור גרוס גס (אם הילדים אוכלים פלפל…) וכפית מחוקה של סוכר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 18 דקות. מסובבים את התבנית בתנור וצולים 8-7 דקות נוספות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה קטנה.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 02.

    תירס: מכינים סיר גדול (שישמש אחר כך לבישול הברוקולי והפסטה) עם מים רותחים מומלחים. מוסיפים גרגירי תירס מוקפאים, מערבבים ומביאים לרתיחה ללא כיסוי (תוך כ-3 דקות). מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ומעבירים לקערית הגשה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    אפונה: שמים אפונה עדינה בקערה חסינת-חום. יוצקים מים רותחים וממתינים דקה. מסננים ומחזירים לקערה. יוצקים שוב מים רותחים (מרתיחים שוב בקומקום) וממתינים 3-2 דקות. מסננים, מחזירים לקערה, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ושמים על השולחן.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    ברוקולי: מפרידים את פרחי הברוקולי מהגבעולים (מבוגרים יכולים לאכול את הגבעולים, ילדים פחות אוהבים) ושוטפים היטב. שמים סיר גדול (שבו התבשל קודם התירס) מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים רותחים זורקים את הברוקולי לסיר, מבשלים במשך 2 דקות ללא כיסוי ומעבירים למסננת. בסיר, שכעת ריק, מחממים כף שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם מחזירים את הברוקולי לסיר, מתבלים במלח אטלנטי דק, מקפיצים-מערבבים במשך חצי דקה ומסירים מן האש. מעבירים לקערת הגשה.ממלאים סיר גדול (שבו התבשל קודם הברוקולי) במים רותחים, ממליחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים ממש מוסיפים פסטה, מערבבים ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים, מערבבים עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח ומעבירים לשולחן.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    רוטב אדום: שמים בקערית חסינת-חום כוס פסאטה, מעט מלח, 1/2 כפית סוכר וכף שמן זית. מערבבים וטועמים. במידת הצורך מוסיפים מלח אטלנטי דק או סוכר. מכסים בצלחת (למניעת התזות) ומכניסים למיקרוגל ל-30 שניות עד דקה. שמים על השולחן. שמים על השולחן קוביות גבינת חמד ופירורי גבינת פטה בקעריות נפרדות. כעת יכול כל סועד להרכיב לעצמו מנה כלבבו.

הכנת? כאן מדרגים
(2)