מתכון מרק ארטישוק ירושלמי ויוגורט עזים | השף הלבן

מרק ארטישוק ירושלמי ויוגורט עזים

מרק פשוט להכנה וטעים להפליא.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק ארטישוק ירושלמי ויוגורט עזים

המרכיבים ל4:

  • שמן זית
  • 2 יח' בצל יבש, קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
  • 2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, חצוי ופרוס גס
  • 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלופות, שטופות ופרוסות גס
  • 1 חבילה (400 גרם) ארטישוק ירושלמי קלוף, חתוך ומוקפא סנפרוסט
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים פיראוס
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • פלפל לבן גרוס (רצוי גרוס טרי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרק פשוט להכנה וטעים להפליא. הכינו את כל הירקות חתוכים לפני תחילת הבישול.

  • 02.

    מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול (בעל תחתית עבה) על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים קוביות בצל ומטגנים עד הזהבה בינונית.

  • 03.

    מוסיפים פרוסות שום וכף שמן זית, מנמיכים מיד לאש קטנה ומטגנים 1-2 דקות (היזהרו שלא לשרוף את השום).

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים פרוסות כרשה וכפית שמן זית ומטגנים כדקה.

  • 05.

    מוסיפים שורש פטרוזיליה ומטגנים כדקה.

  • 06.

    מוסיפים ארטישוק ירושלמי מוקפא (ישר מהמקפיא – אין צורך להפשיר) ומטגנים כדקה.

  • 07.

    מוסיפים 1 ליטר (4 כוסות) מים מינרליים או מסוננים, מגבירים לאש גדולה, מכסים ומביאים לרתיחה (כ-7 דקות). מנמיכים לאש קטנה ומבשלים (עם מכסה) במשך 20 דקות או עד שפיסות הארטישוק הירושלמי רכות דיין.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 08.

    מסירים את הסיר מן האש ומרסקים את תוכנו בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין. מחזירים לאש קטנה, מוסיפים את גביע היוגורט (אם התוצאה סמיכה מדי לטעמכם מוסיפים מעט מים מינרלים/מסוננים רותחים), מתבלים במלח אטלנטי דק (לפחות כף שטוחה), מעט פלפל לבן גרוס טרי וכף שמן זית. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול עם מלח או פלפל. מצננים כ-5 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)