מאפה פסטה עם גבינות ובצל ירוק
מתכון נפלא למאפה פסטה עשיר בגבינות שיעשה לכם את ארוחת הערב בקלות!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8:
- 1 חבילת ספגטי, אפשר גם מקמח מלא
- 1 מיכל שמנת של פעם 27% שומן תנובה
- ¾ כוס (60 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת
- 2 ביצים
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
- מלח ים, לפי הטעם
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- 2 כוסות (200 גרם) גבינת קשקבל תנובה, מגוררת
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 כפות פירורי לחם
- שמן זית, להגשה
גודל תבנית: תבנית מלבנית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית חסינת חום עמוקה בגודל 20/30 ס"מ בשמן זית או חמאה.
-
02.
מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים קלות לדרגת אל דנטה. מסננים.
-
03.
בקערה גדולה מניחים את השמנת החמוצה, פרמזן, ביצים, פלפל שחור, מלח, בצל ירוק, ½1 כוסות גבינת קשקבל מגוררת ו- ½ 1 כוסות פתיתי מוצרלה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומפזרים מעל את פרורי הלחם, גבינת הקשקבל ופתיתי המוצרלה הנותרים. מזליפים מעל מעט שמן זית ואופים עד שהגבינות נמסו והן מבעבעות, כ- 35 דקות.
-
04.
מעבירים את התנור למצב גריל 3-4 דקות, רק עד שפני המאפה שזופים. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים