טירמיסו שוקולד (פרווה)
מהיום ניתן להנות מטרמיסו מושלם בגירסת פרווה
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם
עיצוב: נעה קנרק
המרכיבים לתבנית מלבנית בגודל 25x35:
- חבילת ביסקוויטים
- כף נס קפה מהול בכוס מים רותחים
- 30 גרם שוקולד מריר לקישוט מגורר
לקרם:
- ¾ כוס משקה סויה של תנובה
- 1 כוס קצפת צמחית "השף הלבן"
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית קקאו (אופציונלי)
- 1 חבילת אינסטנט פודינג
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה רחבה מערבבים מים רותחים עם קפה ומשאירים בצד.
-
02.
מכינים קרם: בסיר על אש בינונית מביאים על סף רתיחה משקה סויה, שמנת וסוכר. מוסיפים שוקולד ומשאירים לכמה דקות. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה בצבע שוקו. אם רוצים קרם כהה יותר, מוסיפים קקאו ומערבבים. מצננים.
-
03.
מוסיפים לקערה את האינסטנט פודינג ומקציפים בעזרת מיקסר עד שמתחיל להיווצר קרם אחיד וסמיך.
-
04.
מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים לכמה שניות בתערובת הקפה משני הצדדים ומסדרים בשורות בתחתית כלי. מורחים מעל כמות נדיבה של הקרם ומפזרים את השוקולד המגורר. חוזרים עוד פעם על הפעולה.
-
05.
עוטפים את הכלי עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים, אפשר גם ללילה שלם.
-
06.
מגישים קר או בטמפרטורת חדר. שומרים בכלי אטום במקרר.
הכנת? כאן מדרגים