קבבוני דג ברוטב קארי ירוק
קבבוני דג ברוטב קארי ירוק

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 ק'ג דג טחון מכמה סוגי דגים "דגי תנובה"
- ראש ג'ינג'ר בגודל של חצי אגודל
- ביצה אורגנית
- 4 כפות פירורי לחם מקמח מלא
- 5 שיני שום
- 2 כפיות פלפל שחור
- 2 כפיות מלח גס אפור
- כפית גדושה של כמון
- 2 חבילות כוסברה
- 2 כפיות קארי
- בצל גדול
- 0.5 פחית חלב קוקוס
- כוס משקה סויה טרי לייט (תנובה)
- 3 כוסות מים
- 1 ליטר שמן מזולה
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים במגימיקס את חבילת כוסברה אחרי ניקוי , שטיפה וייבוש, יחד עם 5 שיני שום, ג'ינג'ר.
-
02.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים את הדג עם כפית מהמלח, כפית מהפלפל, כמון ופירורי הלחם
-
03.
יוצרים קבבונים או כדורי פלאפל ומכניסים לסיר טיגון שהשמן בו כבר חם.
-
04.
לטגן עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג בכדי לספוג את שאריות הטיגון להכנת הרוטב:
-
05.
חותכים בצל גדול לפרוסות, ומכניסים לסיר שטוח עם 2 כפות שמן זית לאידוי עד שמזהיב.
-
06.
טוחנים את הכוסברה עם 2 שיני שום ומוסיפים לסיר עם הבצל, מערבבים ומוסיפים את הקארי וכפית פלפל שחור וכפית מלח גס אפור ולערבב יחד עם 3 כוסות מים , חלב הקוקוס.
-
07.
להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך ולבשל 5 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוסיפים את הקבבוני דג ומבשלים עוד 5 דקות. הצעת הגשה : להגיש על מצע של אורז בסמטי מלא
טיימר מופעל