מתכון עוגת פאדג׳ שוקולד וקרם נוגט | השף הלבן

עוגת פאדג׳ שוקולד וקרם נוגט

עוגת שוקולד עשירה המורכבת מבסיס פאדג' נימוח ועליו שכבת מוס נוגט, עוגה נהדרת לכל אירוע חגיגי

מאת: גלי חן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת פאדג׳ שוקולד וקרם נוגט

המרכיבים ל 15-18 מנות/תבנית בקוטר 20:

לפאדג׳:
  • 90 גרם סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם חמאה
  • 2 ביצים L
  • 40 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפות קמח תפוח אדמה (או קמח רגיל לא בפסח)
  • 3 כפות שמן קנולה
למוס:
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה ( 2/3 כוס פחות כף)
  • 150 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 70 גרם קרם נוגט
  • מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
  • שבבי שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הפאדג': לחמם תנור ל-160 מעלות.

  • 02.

     להמיס את השוקולד המריר, חמאה וחצי מכמות הסוכר במיקרו (בפולסים של 30 שניות כדי שהשוקולד לא יישרף, יש לערבב בין לבין).

  • 03.

     במקביל להקציף את הביצים יחד עם שאר הסוכר. לצנן את תערובת השוקולד ולקפל לקצף הביצים עד קבלת תערובת אחידה.

  • 04.

     להוסיף את האגוזים הטחונים, הקמח והשמן ולקפל רק להטמעת החומרים היבשים (להמנע מעירבוב יתר). 

  • 05.

     לאפות למשך 20 דקות. הפאדג' מוכן כאשר השכבה העליונה מתחילה להיסדק אך בפנים הוא עדיין רך. יש לצנן את העוגה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    הכנת מוס נוגט: להמיס במיקרו 150 מ"ל שמנת, שוקולד חלב ונוגט (בפולסים של 30 שניות כדי שהשוקולד לא יישרף, יש לערבב בין לבין). לצנן את התערובת.

  • 07.

     להקציף מיכל שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

  • 08.

     כשתערובת הנוגט בטמפרטורת החדר מקפלים אותה לתוך הקצפת לקבלת תערובת אחידה. 

  • 09.

     ליצוק את מוס הנוגט מעל הפאדג' וליישר.

  • 10.

     בשלב זה ניתן לפזר מעל שבבי שוקולד לקישוט. להכניס לקירור של לפחות 4 שעות.

הכנת? כאן מדרגים
(103)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.