מתכון עוגת מוס שוקולד דבש חגיגית (פרווה) | השף הלבן

עוגת מוס שוקולד דבש חגיגית (פרווה)

בסיס של עוגת שוקולד רכה אפויה ללא קמח, שכבה נוספת של מוס שוקולד אוורירי ומעל הכל שוקולד מגורד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת מוס שוקולד דבש חגיגית (פרווה)

המרכיבים ל8 מנות/תבנית 24:

לעוגה:
  • 200 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 30 גרם דבש
  • 2 ביצים
למוס:
  • 6 חלבונים
  • 240 גרם דבש
  • 300 גרם שוקולד מריר 82%
  • 100 מ"ל מים
  • 50 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
  • 1 עלה ג'לטין (4 גרם)
לקישוט:
  • שוקולד מגורד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את רוב הקצפת הצמחית (200 מ"ל), יוצקים על השוקולד ובוחשים לקבלת תערובת אחידה.

  • 02.

    בוחשים פנימה את אבקת השקדים, הדבש והביצים.

  • 03.

    יוצקים לתבנית ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות, עד התייצבות. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    למוס:ממיסים את הג'לטין בשארית הקצפת הצמחית (50 מ"ל) ומשרים למשך כ-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מקציפים חלבונים במערבל. במקביל מרתיחים את הדבש בסיר קטן או במיקרוגל.

  • 06.

    מטפטפים את הדבש הרותח בזרם דק אל החלבונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף, עד שהתערובת מתקררת והקצף יציב ומבריק.

  • 07.

    ממיסים יחד מים ושוקולד ומקפלים אל קצף החלבון.

  • 08.

    יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומקררים עד התייצבות.

  • 09.

    להגשה:מפזרים שוקולד מגורד על העוגה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(590)