עוגת מוס שוקולד דבש חגיגית (פרווה)
בסיס של עוגת שוקולד רכה אפויה ללא קמח, שכבה נוספת של מוס שוקולד אוורירי ומעל הכל שוקולד מגורד

המרכיבים ל 8 מנות/תבנית 24:
- 200 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם אבקת שקדים
- 30 גרם דבש
- 2 ביצים
- 6 חלבונים
- 240 גרם דבש
- 300 גרם שוקולד מריר 82%
- 100 מ"ל מים
- 50 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
- 1 עלה ג'לטין (4 גרם)
- שוקולד מגורד
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את רוב הקצפת הצמחית (200 מ"ל), יוצקים על השוקולד ובוחשים לקבלת תערובת אחידה.
-
02.
בוחשים פנימה את אבקת השקדים, הדבש והביצים.
-
03.
יוצקים לתבנית ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות, עד התייצבות. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
למוס:ממיסים את הג'לטין בשארית הקצפת הצמחית (50 מ"ל) ומשרים למשך כ-3 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מקציפים חלבונים במערבל. במקביל מרתיחים את הדבש בסיר קטן או במיקרוגל.
-
06.
מטפטפים את הדבש הרותח בזרם דק אל החלבונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף, עד שהתערובת מתקררת והקצף יציב ומבריק.
-
07.
ממיסים יחד מים ושוקולד ומקפלים אל קצף החלבון.
-
08.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומקררים עד התייצבות.
-
09.
להגשה:מפזרים שוקולד מגורד על העוגה ומגישים.