עוגת גזר עם טחינה גולמית
עוגה בחושה המשלבת בין גזר לטחינה גולמית ושקדים, בציפוי קצפת ומרציפן, מנה אחרונה בגרסה בריאה יחסית

המרכיבים ל 12 פרוסות/תבנית עגולה 26:
- 5 גזרים גדולים מגורדים
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1 כוס קמח מלא תופח
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 3 ביצים
- 100 גרם חמאה מומסת של תנובה
- 50 גרם שקדים שבורים
- אחת וחצי כוסות סוכר חום
- כפית קינמון
- חצי כפית אבקת אפייה
- 2 גביעי גבינת נפוליאון של תנובה
- חבילה וחצי אבקת סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
- מרציפן ירוק וכתום
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הגזר, קמח, סוכר, ביצים ושמן יחד עד לקבלת בלילה אחידה.
-
02.
מוסיפים את אבקת האפייה, קינמון, שקדים וטחינה גולמית וממשיכים לערבב.
-
03.
את התערובת הזו שמים בתבנית עגולה 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 45-50 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
לציפוי:מקציפים את גבינת הנפוליאון עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצף אחיד. טועמים, במידה והקצף לא מתוק מספיק אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר.
-
05.
לקישוט:מעצבים את המרציפן לגזרים, הופכים לנחש ולפסים, נעזרים בקיסם או שיפוד עושים חור למעלה ואת המרציפן הירוק שמים בחור כמו עלים.