מתכון עוגת טירמיסו קלאסית | השף הלבן

עוגת טירמיסו קלאסית

אין הרבה דברים יותר קלאסיים מעוגת טירמיסו ולא תאמינו כמה היא קלה להכנה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת טירמיסו

המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות:

  • 100 גרם בישקוטים
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה 5% "תנובה"
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • קקאו לפיזור
  • 2 כפות ברנדי (לא חובה!)

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים את הקפה ושתי כפות סוכר ( מתוך כוס הסוכר) ברבע כוס מים רותחים. אם רוצים מוסיפים ברנדי ומערבבים היטב.

  • 02.

    מסדרים את עוגיות הבישקוטים בתחתית התבנית (אין חובה שכל תחתית התבנית תהיה מכוסה) ומטפטפים עליהם את תמיסת הקפה באופן אחיד.

  • 03.

    מקציפים שמנת מתוקה ו-1/2 כוס סוכר בקערה נפרדת לקצפת יציבה.

  • 04.

    מוסיפים לקערה את גבינת המסקרפונה, גבינה 5% ואת יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.

  • 05.

    יוצקים את קציפת הגבינה על הבישקוטים ומחליקים את פני העוגה.

  • 06.

    מצננים במקרר למשך הלילה (או למשך 5 שעות לפחות).

  • 07.

    לפני ההגשה מנפים מעל העוגה אבקת קקאו דרך מסננת קטנה, עד לכיסוי פני העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(405)